Всички болници получават 85% от средното за месец

Автор:
Понеделник, 06 Април 2020 17:32
Всички болници получават 85% от средното за месец

На всички лечебни заведения, независимо дали става дума за първична или специализирана дейност, лаборатории или болници, ще бъдат изплатени 85% от очакваните в неепидемична обстановка средномесечни постъпления, независимо от отчетената дейност за периода.

Това договори Български лекарски съюз по време на преговорите с НЗОК и вече е записано в Анекса към НРД 2020-2022.

"Успяхме да договорим 85 на сто от очакваните в неепидемична обстановка постъпления да бъдат платени на лечебните заведения. Това означава, че ако например дадена болница има реализирана 70 на сто дейност за периода, то разликата от 15 % ще бъде покрита от НЗОК. Постигнатото гарантира осигуряването на заплатите на всички медицински специалисти, независимо от ограничена дейност заради кризата с Covid-19", заяви председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Въвежда се и отлагателен период до 1 септември за видеозаснемането на определени оперативни интервенции от областта на медицинска специалност "Офталмология".

Друга промяна записана в Анекса касае лечението на солидни тумори типични за детска възраст, като се разрешава на клиники и отделения по детска онкохематология да лекуват и пациенти навършили пълнолетие до 25 годишна възраст.

Предстои промените в Анекса към НРД 2020-2022 да бъдат публикувани в Държавен вестник.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • ОХОХО

    Ами вижте кои ще получат повече парички без да работят, като завъртят един-двама болни! От сайта на НЗОК, КОИ ИМАТ ПОВЕЧЕ ЛИМИТИ ????. Ами тези ,които са работили в тази среда и са рискували най-много какви лимити имат? Лекарският съюз в София и Пловдив от кои се управлява и какви ли интереси защитават????

  • Ами

    Разходите за лекарства и консумативи са винаги повече от 15% и какво излиза- работиш малко ,а ще получаваш повече!!! Пак частните болници и тарикатите , нагло безцеремонно!!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм