МЗ одобри плана на щаба за COVID-19

Автор:
Понеделник, 06 Април 2020 13:19
МЗ одобри плана на щаба за COVID-19

Здравното министерство е одобрило направената организация и предприетите мерки от страна на Областния кризисен щаб и сформирания към него Специализиран медицински щаб, относно приемането и лечението на пациенти с COVID-19 в лечебните заведения на територията на област Пловдив. Това става ясно от полученото днес писмо на министър Кирил Ананиев до областния управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева. В него здравният министър благодари за предоставената подробна и навременна информация.

„Подкрепям предприетите действия и направените предложения“ пише още в писмото си министър Ананиев и уточнява, че посочените в заповедта му от 27,03,2020г легла, трябва да се възприемат като резерв в случай на необходимост.

„За мен е най-важно организацията в лечебните заведения да бъде реална, а не формална по документи. Истината е, че на места по документи се водят интензивни легла, а реално няма възможност за интензивно лечение. За това и бе направен анализ и бе създадена организация от Медицинския щаб, която да отговаря на реалните условия за лечение на COVID-19 в болниците, с възможност за отделяне на потоците пациенти, на разпределяне на случаите според тежестта им и наличната респираторна апаратура, като в същото време се запази спешността и възможността за лечение на пациенти с други заболявания“, коментира областният управител.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    НС без заплати до края на извънредното положение! Браво на ГЕРБ. Всички пари се привеждат по сметката на МЗ, за помощ в борбата с Короната. Така се действа, а не празно плещене като наглите червени партизани на оядената приватизационна лоена синьо-червена топка баба Цола Нинова. И без партийни субсидии.
    Червените дебили са в потрес!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм