30 с COVID в Пловдив, 4 интубирани

Автор:
Неделя, 05 Април 2020 08:05
30 с COVID в Пловдив, 4 интубирани

522 са случаите в страната, 18 са починалите

30 са случаите с доказан коронавирус в Пловдив, 14 от тях са в болница, а 4 - в тежко състояние, интубирани.

Един е новодиагностицираният за денонощието - на 64 години.

Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски тази сутрин.

Сред общо заразените в страната има 9 служители на МВР, но всичките са на домашно лечение, както и двама военни, като единият е случаят на интубирания мъж от Карлово в МБАЛ Каспела в Пловдив.

Пловдивската лаборатория ще стартира работа тази седмица, каза проф. Тодор Кантарджиев на пресконференцията днес.

Още една жертва е взела късно снощи коронавируса у нас - 43-годишен мъж е починал в Пирогов, той е бил приет в тежко състояние, интубиран е, но не е успял да пребори болестта. Положителната му проба е излязла тази сутрин.

24 са новите случаи за денонощието у нас.

По градове новите случаи са както следва:

София - 13, Бургас - 1 (17-годишен младеж), Стара Загора - 3 (семейство майка и син, който се върнал от Англия, и лекар), Перник - 2, Сливен - 2, Русе - 1, Пловдив - 1 (мъж на 64 г.), Кърджали - 1.

Общият брой на диагностицираните с коронавирус вече е 522.

299 от заразените са мъже (57%), 223 - жени (43%).

Починали са 18 души, като средната им възраст е 65 години.

1.2 милиона са заразените по света, само за вчерашния ден те са над 100 хиляди, каза ген. Мутафчийски.

По-високата смъртност в Европа и САЩ спрямо Азия се обяснява с по-застаряващото население и възможна по-остра мутация на вируса, както и ненавременните мерки в някои държави.

120 хиляди умират от пневмонии годишно в Европа. Заболеваемостта от пневмонии ще бъде рязко увеличена тази година, но сега сме още в междинен етап, отговори ген. Мутафчийски на въпрос увеличена ли е и с колко заболеваемостта от пневмонии в сравнение с предишни години.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (24)

Покажи предишните коментари
 • читател

  отговори на: "ОЗ"+ГЕНЕРАЛИСИМУС

  Идиот-формат! Формат-идиот!!! Генералът бил за заплата в щаба?!? Това дори Славка дето още си иска Славчо Метлата за кмет, не би си помислила с дебилната си кратуна! Идиот-формат! Формат-идиот! https://i.ibb.co/djxc22Z/image.jpgА тя е много ненормаллна!

 • Здравка

  В Пловдив ще е страшно. Само Каспела и Пълмед приемат болни от частните. Не ходете за върбички да не сеем заразата. Що са дарили апарат на Ив.Рилски като не приема болни или там ще е за богоизбрани

 • читател

  Искаме си Славчо Атанасов за кмет на Пловдив! Ако той беше тук сега, никога нямяше да се стигне до това трагично положение! Този дядо Зико, който вече простатата го алармира за нищо не го бива! Само метани чини наляво и надясно!

 • читател

  отговори на: читател

  Дебил, забрави и лозунга на пловдивската Жана Дарк на дебилите:https://i.ibb.co/gTHbNsJ/2.jpg Смърт на Тотев, да живее Левски и искаме си https://i.ibb.co/Dgzx3q9/image.jpgСлавчо Метлата! https://i.ibb.co/8cX4HR4/2.jpgСлавчо Метлата със сигурност щеше да обяви война на Китай! Да не забравяме дебилщините на Славчо Метлата и с Либия, и с инсталацията с тоалетните...

 • Първа ХУБАВИЦА

  отговори на: читател

  КенефОнЛАЙН си има “читател” =дежурен Злобар, който без да вникне за какво става дума се зъби след всеки коментар с клишета против РежимаБоБоТРИ, Околийската Кака, Славчо; и често показва снимка на гаджето си. Първа хубавица и тя = лика-прилика са си.
  Печели Престиж КенефОнЛАЙНАРСКИ.
  Хвала!

 • читател

  отговори на: Първа ХУБАВИЦА

  Он лайн си има и луда откачена форамитараща откачалка, симпатизираща на политическата боса отрепка Радев. Идиот, виж се в миманса на протестърите от 2013. https://i.ibb.co/djxc22Z/image.jpgТъпакът с форматирания плакат, зад Дядя Ваня и Славка.

 • Първа ХУБАВИЦА

  отговори на: читател

  'СВИНЕТЕ, "читателе", много са 'свинявам ама изглежда съм те подразнила, засегнала и озлочестила неволно (кис-кис).
  Радваш ме с красноречието си и с илюстрациите с гаджето ти и те ревнувам както сте си лика-прилика с Първата Хубавица.
  КенефОнЛАЙНАрска работа = тук друго не намираме освен плява, хейтъри и злобари

 • читател

  Свинята Славка, забрави и най-важното - в он лайн се намират такива униканти тъпи дебили като теб! Радева малоумна подложке. Да живее Славчо и Радев и Левски! https://i.ibb.co/gTHbNsJ/2.jpgА и смърт за Тотев, идиотко малоумна!:):):)

 • читател

  отговори на: читател

  Наташа, изтърсак чернобилски, бързо надявай един кег на микроцефала си и тичай в болница "св.Мина"! Там те чакат фелтфебел Деведжиев и пънки Стоилов! Пробвали ново извънземно лекарство и им трябвали безмозъчни доброволци! А може да имаш късмет и да те излекуват! Бързо бягай, бързо!

 • читател

  отговори на: читател

  Славке, дебилко и ти ли се появи, малоумницо. Кръгом и бегом към Президенството с плаката, на тъпата протестърска кратуна, идиотко!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм