Пловдив изпревари Варна и Бургас по COVID-19

Автор:
Понеделник, 30 Март 2020 08:27
Пловдив изпревари Варна и Бургас по COVID-19

21 случая на заразени с COVID-19 са регистрирани към днешна дата в Пловдив. Градът е втори в черната класация на разпространение на ковидвирус, като изпревари Варна и Бургас.

Болните в двата морски града са съответно 17 и 14.

Монтана е друго огнище на коронавируса с 16 болни.

Класацията се води от София, където регистрираните вече са 221.

Това съобщи тази сутрин ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб.

Жертвите остават 8. Излекуваните са 15.

5 служители на МВР за регистрирани със заразата в цялата страна, съобщи пък главният секретар на министерството. Той потвърди информацията за 300 глобени с по 5000 лева във вчерашния ден заради нарушаване на заповедта на здравния министър - да не се събират повече от две лица, да не се ползват паркове, градини и пешеходни зони за разходка.Най-много глобени - 92 са в Пловдив.

Главният секретар посочи, че е дал пълни правомощие на директорите на Регионалните дирекции на МВР да предприемат мерки според ситуацията на територията, на която оперират. Първата мярка наложи директорът на ОДМВР Пловдив. Старши комисар Йордан Рогачев забрани от днес всички отпуски на служители на дирекцията до второ нареждане.

В Пазарджик заразените са 7, колкото са в Смолян, в Кърджали - 5, ниска е заболеваемостта в Шумен - 3, Стара Загора, Кюстендил, Габрово и Велико Търново случаите са по 2.

До сряда в световен мащаб се очаква броя на заболелите да надмине 1 милион, каза ген. Мутафчийски. Той посочи новата практика в САЩ болни от двустранна бронхопневмония, поддържащи 38 градуса температура и с понижени бели и червени кръвни телца да се диагностицират без тест като коронавирусоносители.

Ако в България се премине към масово тестуване на населението, на ден могат да се правят от 1000 до 1200 теста, каза Мутафчийски. Той е категоричен, че има дефицит на пазарите както за тестове, така и за маски, дезинфектанти и предпазни средства.

Само Франция е поръчала 1 млрд. маски, но такава бройка няма.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Сервитьорката Здравка от Комина, сега Дани, обитаваща луксозна кооперация с 8 метров басейн https://i.ibb.co/mX45JT4/image.jpgи превърнала се незнайно как в областна, прави каквото може с Короната. Първо тъпи решения срещу адекватните заповеди на умни кметове от областта, за блокиране разпространението на Короната /добре, че кметовете се изсмяха на тъпана и заповед и въобще ня е приложиха/, а после отвори и Главната с Танчева-Манчева за пазаруващи дебили.

 • Лекар

  Г-н Генерал Пловдив има една мадам лъжа, тя Ви се присмя на съветите и пусна пловдивчани на разходка по главната. Досега няма лаборатория в Пловдив

 • Имате ли финансови затруднения

  Имате ли финансови затруднения?

  Мога да те избавя от финансовите ти затруднения. Взимам краткосрочни и дългосрочни заеми от 500 до 30 000 000 евро за период от 0 до 20 години максимум при лихва от 3%. За повече информация се свържете с мен.
  Email: financialserviceoffer876@gmail.com or from Whatsapp: +91 8929509036

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм