Пациентът от Свети Пантелеймон - вече в Инфекциозна

Автор:
Петък, 27 Март 2020 14:53
Пациентът от Свети Пантелеймон - вече в Инфекциозна

Пациентът, диагностирицан с коронавирус в МБАЛ Свети Пантелеймон, е приведен в Инфекциозна клиника.

Това каза шефът на УМБАЛ Св. Георги проф. Карен Джамбазов.

От РЗИ отказаха повече коментар по случая, освен че пациентът е в самостоятелна стая.

От другите трима пловдивчани, на които са взети проби и те са положителни, двама са хоспитализирани в Инфекциозна, а третият е на домашно лечение.

В Пулмологията на УМБАЛ Св. Георги се дезинфекцира след диагностицирания там пациент.

Джамбазов посочи, че в Пловдив няма писиар апаратура. Такива системи работят в Пловдив по други показания, а не по коронавирус.

Лабораторията за тестване на коронавирус в Пловдив се изгражда на територията на УМБАЛ Свети Георги, но към този момент градът не разполага с лаборатория, каза още той. Надяваме се това да се случи до десетина дни.

До момента тестове за антитела в Пловдив няма, нямаме и информация откъде могат да бъдат закупени в града, каза още проф. Джамбазов.

За сериозни несъответствия между заповедта на Министерство на здравеопазването и реалиите в Пловдив алармира областният управител Дани Каназирева. Изпуснати са болники като МБАЛ Каспела, а са влючени болници като тази в МБАЛ Исперих и МБАЛ Кубрат.

Тя е направила искане за коригиране на грешките в заповедта като тази например, че фигурират 98 легла в МБАЛ Св. Пантелеймон при налична база от 28. В заповедта фигурира МБАЛ Свети Мина, а заявление от тази болница още нямаме, каза Каназирева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм