Транспортна болница с 36 легла за COVID-19

Автор:
Четвъртък, 26 Март 2020 11:13
Транспортна болница с 36 легла за COVID-19

Транспортна болница има два етажа - 7-ми за по-тежки случаи, и 6-ти - за по-леки, и общо 36 легла за заразени с коронавирус, а не 92, както бяха обявени от Областния кризисен щаб.

Това стана ясно при среща на място на областната управителка Дани Каназирева с екипа на болницата.

Според д-р Атанасов, шеф на Кардиологията, който е правил графиците за дежурства в екстремна ситуация, здравницата може да разчита на 4 екипа от по 4 души, които да обслужват 36 лежащо болни с коронавирус. Един да се разболее от тях, става критично, каза Атанасов.

Шефът на Спешна помощ д-р Христозов опита да обясни на персонала, който се надприказваше, че тежките случаи - особено такива за интубиране, ще бъдат извозвани с реанимобили до Инфекциозна. Задачата обаче е да не се препълни Инфекциозна, защото тогава вариант няма.

Каназирева го удари на обещания от доброволци, стажанти, специализанти и др., които можели да помогнат на екипите. Тя каза, че майка й още работи в болница и не е напускала мястото си.

За пример бе дадена частната Каспела, която от снощи има денонощен пункт за пациенти. Нито един от прегледаните с оплаквания, че може да има коронавирус, не е бил хоспитализиран.

Д-р Христозов, шеф на Спешна помощ, подчерта, че всяка здравно заведение трябва да има спешен план. Ние имаме такъв, ако се разболеят наши лекари, викаме от областта. Ако и те не стигат, може да се стигне до италианския вариант - там са мобилизирани всички общопрактикуващи лекари. Сега у нас те си стоят вкъщи и отговарят на телефоните си, каза Христозов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм