Двама 21-годишни с COVID-19 в Пловдив, дариха 700 гащеризони

Автор:
Четвъртък, 26 Март 2020 10:12
Двама 21-годишни с COVID-19 в Пловдив, дариха 700 гащеризони

Случаите на диагностицирани в Пловдив вече са 9

Областният кризисен щаб получи дарения най-висок клас гащеризони - 360 броя, които ще бъдат раздадени на болниците на първи фронт. Костюмите са на водеща английска марка и са с най-висока степен на защита. Дарениието е за над 40 хиляди лева.

Това съобщи областният управител Дани Каназирева току-що.

Дарители са инж. Владимир Кисьов – фирма „Аспикор“, Владимир Темелков и Георги Янев – „Клаудтех“, Веселин Хаджиев, Данаил Ванчев и Асем Бираджакли – „Бибтекс“ .

Благодаря на дарителите, отделно и на проф. Илиян Дойков, шеф на МБАЛ Каспела, която дари други 340 гащеризони за многократна употреба.

500 броя защитни шлемове на стойност 7500 лв. са дарени от Пълдин туринвест, прибави Каназирева.

Освен това, в сметката на Университетска болница „Свети Георги“ са преведени като дарение 5 000 лева за изграждане на лабораторията от фирма „Интръст“ ЕАД.

Отправям апел към всички желаещи да дарят да го сторят в материали, а не в пари, каза тя. Всяко едно дарение ще стигне до здравните заведения и то по ред на нуждаещите се.

Фирмата, чрез която получаваме даренията, ни пащи още бройки гащеризони до 16 часа днес.

Част от защитните облекла са швейцарско производство, каза проф. Дойков. Няма значение какъв тип облекла ще дарите, каза той. Всички са качествени и вършат работа, обърна се лекарят към хората, които са готови да дарят.

Двама 21-годишни пловдивчани са хоспитализирани снощи, съобщиха от РЗИ. Те са в добро състояние, каза д-р Димчева от РЗИ. Двамата нямат връзка помежду си. Установени са контактните лица.

Под карантина са 1743 жители на областта.

На 13-тия ден от карантината постепенно напрежението спада, каза проф. Дойков на база прегледите, които се извършват. В началото всички бяха стресирани и диагностицирането на всеки един симптом караше хората да търсят лекарска помощ.

Сега самите хора са по-спокойни, вчера имаше прегледи в пункта в Каспела, но нямаше нито един хоспитализиран, каза той.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • Димитров

  Прекрасен лекар и способен ръководител.

 • Слави

  Данито е областна и кметица в едно! Върти цялата дейност в Общината! Зико лапа мухите...

 • Лекар

  Най-добре да си почине,че от въртене всичко баталясва. Знаем неистовото й желание да е кмет. Ама не става. В Пловдив трябва управлява способен лекар. Това е нужно сега

 • Везалий

  отговори на: Лекар

  Ами двама "способни" лекари вече "въртяха" Общината, та още ни се вие свят! Имената им няма да споменавам, ама смятам, че "всяка жаба трябва да си знае гьола", лекарю!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм