Лабораторията в Пловдив може да заработи на 8 април

Автор:
Лабораторията в Пловдив може да заработи на 8 април

Вирусологичната лаборатория в Пловдив може да заработи още на 7-8 април. С това се ангажира заместник-директорът на УМБАЛ „Свети Георги“ д-р Момчил Мавров, който посрещна на проверка кмета Здравко Димитров, заместникът му Тодор Чонов и председателя на общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов.

Дарението от собственика на Международен панаир Пловдив Георги Гергов вече постъпило по сметките на най-голямата болница в Южна България и строежът на лабораторията е стартирал, увери се кметът.

Центърът ще бъде на площ от 84 кв. метра и ще включва 4 лабораторни помещения и 1 лекарски кабинет, без да има пресичане на потоци. Строителството ще е сухо, с метални конструкции и панели, а основата вътре ще бъде антибактериална.

Още 60 легла ще бъдат добави към легловия фонд на Инфекциозна болница, като те ще бъдат оборудвани в сега съществуващия Първи блок „Вирусни хепатити“.

Кметът благодари на ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“, в лицето на проф. Карен Джамбазов и заместника му Момчил Мавров, за бързата реакция и оказаното съдействие.

След отминаването на епидемията от коронавирус лабораторията ще остане да обслужва нуждите на пловдивчани.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Работа, работа, работа, без паника за пловдивчани!

  • лекар

    Трябва да се възстанови и рентгенът в Инфекциозна клиника, за да не се пращат за снимки и сеят инфекции в образната диагностика в други болници.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм