Сестра от Неврохирургиите на УМБАЛ Св. Георги е заразената

Автор:
Сряда, 25 Март 2020 11:42
Сестра от Неврохирургиите на УМБАЛ Св. Георги е заразената

59-годишна сестра от Неврохирургиите на УМБАЛ Свети Георги е заразената пловдивчанка, каза шефката на РЗИ д-р Ваня Танчева-Манчева.

Сестрата е извършвала превръзки на всичките 20-ина пациенти в отделението и е била контактна с колегите си. В момента всички те се изследват за коронавирус.

Жената се е почувствала зле в неделя вечерта - с температура и грипоподобни симптоми, каза Манчева.

Другият регистриран пловдивчанин, на 35 години, е в среднотежко състояние. Мъжът е проявил съвест и се е самоизолирал, когато се е почувства зле, добави тя.

Нямаме данни заразата на медсестрата да е тръгнала от лекар, завърнал се от Италия, добави тя.

Към момента се очакват пробите само на бебе и майка, които са с грипоподобни симптоми. Д-р Манчева не се ангажира със срок кога ще излязат пробите.

Стотици са сигналите от хора с температура, които отиват и чакат пред Инфекциозна клиника. Затова от днес се разкриват денонощни лекарски кабинети в Пловдив.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Какво става?

    Гледам по местната телевизия ПОТВ Областният Управител, Щеф на Областния кризисен щаб: ама КМЕТОВЕТЕ НЕ ИЗПЪЛНЯВАЛИ ЗАПОВЕДИТЕ ОТ ЦЕНТЪРА ВИДИТЕ ЛИ!!! Техните решения може да са по-добри, тя ги разбира, ама все пак да изпълняват!!!! А КО ТОВА Е ШЕФЪТ НА КРИЗИСТНИЯ ЩАБ НА ОБЛАСТТА, ТОЙ Е ПРОБЛЕМА!!!! ЗАПОВЕДИТЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ!!! ИМА НАЧИН КАК ДА КАЖЕШ ,И ТО ПИСМЕННО, АКО СИ НА ДРУГО МНЕНИЕ!!!! НЕЩАСТИЕ!!!! ИМА РЕШЕНИЕ- ПРОСТО ИЗИСКВАЙТЕ ДА СЕ СПАЗВАТ ЗАПОВЕДИТЕ И АКО ИМА ПРОБЛЕМ ГО ДОКЛАДВАЙТЕ,А НЕ ТЕЗИ МИЖАВИ И ОПАСНИ ДЕЙСТВИЯ!!!!

  • читател

    отговори на: Какво става?

    Областната Оправителка Дани-Здравка да се погрижи за дезинфектирането на кафемашините на мъжа си, както и за дезинфекцията на 8 метровия си басейн в https://i.ibb.co/mX45JT4/image.jpgлуксозната кооперация на мама и татко - пенсиите от Гладно поле сем. Кленджарови.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм