Гергов дари над 300 бона, МБАЛ Св. Мина е обезопасена

Автор:
Понеделник, 23 Март 2020 15:03
Гергов дари над 300 бона, МБАЛ Св. Мина е обезопасена

Д-р Калин Калинов: Няма да съм зад бюрото си в общината, а в болницата всеки ден!

Бизнесменът Георги Гергов дари 300 хиляди лева за пловдивска лаборатория за регистриране на коноравирус. Това обяви на онлайн конференция кметът Здравко Димитров току-що.

Това е индикативната сума за новата лаборатория в УМБАЛ Свети Георги, съобщена от шефа на най-голямата южнобългарска здравница проф. Карен Джамбазов.

Апаратурата ще е от най-висок клас, а резултатите ще излизат до 2 часа.

Самият Гергов каза, че панаирът ще помогне за сепариране на залата на Колодрума, така че да се превърне при необходимост във военнополева болница. За същата цел той предоставя две панаирни палати, като обещава да поеме и храната на болните.

За България, за нас, за децата, нека се обединим, каза Георги Гергов.

Той е дарил 1000 шлема и 1000 комплекта предпазни облекла за медиците, и отделно - за Националния щаб.

Здравко Димитров благодари от името на премиера Бойко Борисов за жеста на бизнесмена.

КЦМ АД е дарило 20 000 лева, а КЦМ Трейд - още 20 хиляди.

Розаимпекс на Димитър Георгиев е закупила 110 литра дезинфектанти.

Бултекс е дарила 4000 маски, Несле е гарантирало да доставя по заявки хранителни продукти. Сарс груп - също.

50 тона отпадъци за два дена чистим в Столипиново! Това е безобразие. Случва се за втори път този месец.

Това каза кметът на Пловдив Здравко Димитров и призова жителите на квартала да бъдат по-коректни.

От 8 часа сутринта в сряда тръгва движението по бул. Северен, каза също той.

От 17 часа днес през КПП-та без декларации и служебни бележки няма да може да се минава, добави той и призова пловдивчани да не пътуват освен при неотложност.

Нека не хитруваме и не създаваме излишно напрежение на полицията, и без това е страшно натоварена!

Персоналът на МБАЛ Свети Мина ще бъде обезопасен, нека са спокойни, посетих болницата тази сутрин с областния управител. Съпричастни сме и към техния труд, и към труда на служителите на реда.

Общото събрание на МБАЛ Свети Мина е било заради преобразуването на болницата в инфекциозна. Не очаквахме емоциите да са положителни, каза шефът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов. Припламнаха искри, нормално е хората да се притесняват за себе си, за семействата си, за здравето си. Нашата задача обаче сме я изпълнили - обезопасени са с всички предпазни средства, добави той.

Обещах им, че като лекар ще бъда всеки ден с тях, мястото ми ще бъде там, а не в кабинета в общината, каза д-р Калинов. За мен моралът в лекарската професия е над всичко!

Дарителската кампания на общината е обявена чрез сметка на сайта, каза зам.-кметът по финанси Илия Кирчев. Той помоли всеки, който може да помогне, тъй като средствата са за чистотата, за медицински консумативи и лекарства, да помогне.

Кирчев се обърна и към всички пловдивчани да платят данъците си, за да може заедно и сплотени са посрещнем несгодите, които неминуемо се задават.

Най-пострадал ще е малкият бизнес, ние обявихме мерки, с които да облекчим ситуацията му, каза Илия Кирчев. Но без държавна подкрепа и по-големите компании ще има затруднения. Обезщетенията са от компетенцията на правителството.

Парите от бюджета, които няма да бъдат изразходвани за спортни и културни събития, ще пренасочим за борба с вируса. Но за да се съберат в бюджета, молбата ми е, който има възможност да си плати данъците, заключи Илия Кирчев.

Зам.-кметът Тодор Чонов пък посочи, че днес е извършена инспекция в една от фабриките, които са произвели 200 броя гащеризони и 200 маски за многократна употреба. Лекарите ще бъдат оборудвани и с предпазни шлемове, каза той.

Сутрин и вечер в пиковете часове ще има повече и по-дълги автобуси, каза Чонов след среща с превозвачите. Той обаче апелира към хората да си стоят вкъщи, да излизат само в крайна необходимост. Затова и Синя зона е безплатна - който може, да ползва личен транспорт.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ЗА ЗИКО С ПЕРСОНАЛА В МБАЛ СВЕТИ МИНА

Видео

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (10)

 • Честито

  Сега разбрахме кой е кмет и кой е областен. Др Гергов управлява.

 • читател

  отговори на: Честито

  Щъкането на дърводелецът и адв. д-р Здравка горе долу вече се изяснява, но парите не миришат. Сега който дарява е за добро... Жалко за употребения пловдивски Кольо Босия - д-р Деведжиев - партизаните пак се изгавриха с бореца против комунизма...Чрез вендиг врътка...

 • Даарявам

  Дарява ама после иска 120 милиона

 • Да

  Така се прави ,а не показност и "игра без топка"

 • Именно

  отговори на: Да

  Ако имаш предвид Здравка тя само с чужди топки и бухалки играе съчетания:):):)

 • Приятел

  Браво, Зико! Така се прави!

 • Ле-ле

  Кое му е бравото!

 • Кое му е бравото

  Ами правят нещо, а не приказки алабала. И да спрат най- после с тази болница!! Защо е определена и последия идиот вече знае-няма болни в нея и няма, и да дойдат, 30% използваемост. Успокойте персонала ,снабдете го с предпазни средства, обучете го, търсете сериозна подкрепа защото тези няма да се справят и са все недоволни. Има в този момент много по-важни неща-предният фронт и двете големи болници

 • читател

  Розови часовници и https://i.ibb.co/VwSvj25/22.jpgбезплатно кафе от Т. Кафеджията ще има ли? https://i.ibb.co/8NrSMj6/image.jpgЧе не всеки има розов часовник като д-р Стоилов... И безплатен шампоан за вечния протестър д-р Деведжиев, че съвсем на Кольо Босия заприличва...

 • читател

  Отрепките на баба Цола Нинова днес свикали пресконференция по повод дарение на 30 000лв. То бива, бива дебилщина и идиотщина, ама тази синя другарка Нинова съвсем е изкукала, на фона на мощните дарения от граждани, фирми, организации и партии. https://pik.bg/f/gallery/196/09e05c138d54e78d8cbb48a53056598e.jpg Нагла и малоумна лоена топка, яхнала горката Столетница.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм