Хората с увреждания сътвориха уникални мартеници

Автор:
Петък, 14 Февруари 2020 13:23
Хората с увреждания сътвориха уникални мартеници

Традиционната българска шевица, вплетена в мартеница като уникално и изящно бижу. На това залага тази година „Социалното предприятие за хора с увреждания“ в своята кампания за 1-и март. Белите и червени конци придават едно красиво допълнение на шевицата и я превръщат в истинско украшение под формата на гривни, медальони или брошки.
„Всичко правим на ръка. Хората от социалното предприятие показват завидни умения и стават все по-добри в изработката на всяко едно изделие. Освен керамични сувенири, те могат да шият и различни домакински консумативи – торбички, покривки и други“, сподели Ванина Костадинова, директор на предприятието.
Точно използването на българската шевица в своята дейност донесе на екипа награди за иновативност, последната от които на Министерство на труда и социалната политика.
„Създаването на общинското предприятие е един от успешните проекти на Община Пловдив. Благодарение на него хора с различен вид увреждания придобиха трудови навици и познания. Голямата цел, която следваме, е да подобрим тяхната интеграция в обществото, начина и качеството на тяхното ежедневие“, сподели още Ванина Костадинова.
От понеделник – 17 февруари могат да бъдат открити на специален щанд до билетния център пред Община Пловдив.
Социалното предприятие може да изработва и разнообразни сувенири или текстилни изделия и по предварителна поръчка на клиенти, тематични сувенирни подаръци за фирмени събития или празници.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм