Никой не ще МБАЛ Свети Мина

Автор:
Неделя, 09 Февруари 2020 19:25
Никой не ще МБАЛ Свети Мина

МБАЛ Свети Мина, бивша Първа градска, остава без директор, след като никой не пожела да участва в конкурса, обявен от Общинския съвет.

Срокът за подаване на докемунти изтече, а кандидати за поста на д-р Генади Странджев няма.

Причините са изключително тежкото финансово състояние на общинската болница.

Липсата на кандидатури налага Общинският съвет да прекрати конкурсната процедура и да търси други варианти за бъдещето на болницата, която се намира на колелото на Централна гара.

Това ще се случи на сесията на 11 февруари.

Припомняме, че предишният Общински съвет на два пъти гласува безлихвени заеми на здравницата и провеждаше конкурси за управители с програми за оздравяване, които така и не се случиха.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • Какво става?

  Ами назначете Деведжиев и Учкунова. Сега ще спасяват болницата като я продадат, осакатят в леглата или публично-часто партнитане по Български(вече е правено).Кой отговаря? Най много Менда, която спря реформата

 • Лекар

  Хормона забатачи тази болница!

 • Предлагам

  Деведжиев и Учкунова да управляват и спасят болницата. Къде сте? Толкова бяхте срещу реформата Сега е вашият ред да покажете какво можете ,а не да се сврете в дупките си!?

 • Учкунова

  Като общински съветник най-много конкурс искаше Учкунова. Тя неведнаж поставяше този въпрос в предния Общински съвет. Айде време е да покаже какво може .Този псевдопрофесор Петров докато беше при нас в Първа градска само ползваше болницата за себе си та се наложи Карауланова да го изпъди .Къде сте управляващи? Защо не го питате на сесията или сте си глътнали езиците?

 • Запознат

  Абе какво толкова сте ревнали? Фалират банки, заводи, и каквото ви дойде наум! Е, защо и болниците да не са в това число и то при положение, че се нароиха със стотици! Няма лекувачи и мед. сестри, а болниците никнат като гъби след дъжд! Здравния бюджет расте ли расте! Какво означава това? Ами здраво се краде, здраво!

 • A ne taka

  Как да не я искат "Св.Мина"? ,Искат я!!!! Циркът сега започва .Ще я поискат "спасителите" .Те ще "спасяват" и болницата, и Общината биля от разходите. Толкова е тъпо и безцеремонно. Нека видим първа серия. В масовите сцени ще участват задължително общинските съветници от ГЕРБ и БСП. ПРАТЕНИКЪТ-УПРАВИТЕЛ ИДВА!!!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм