Проверяват ВиК Пловдив и 8 помпени станции

Автор:
Понеделник, 13 Януари 2020 10:13
Проверяват ВиК Пловдив и 8 помпени станции

Във връзка със зачестилите проблеми, свързани с ВиК дружествата в страната и предвид, че подаването на питейна вода е дейност, свързана с националната сигурност, е разпоредено извършване на обстойни проверки съвместно с ТД ДАНС.

Съвместните проверки на ВиК дружествата в страната са по линия на контролната дейност на обекти, осъществяващи осигуряване на питейна вода, съобщават от пресцентъра на Областна дирекцияна МВР Пловдив.

В Пловдив в хода на проверката е изискана информация и са получени отговори с приложения на документи от Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.

По отношение на ВиК Пловдив е изискана информация за дейността на самото дружество, собствеността, финансовото състояние и сключените договор.

Извършени са проверки от различни органи и институции с функции за контрол.

Към момента установено, че ВиК - Пловдив не стопанисва и поддържа язовири.

Днес се извършва съвместна проверка с ДАНС, Отдел" Охранителна полиция" при ОДМВР - Пловдив и представители на ВиК на 8 помпени станции.

Охранителни обследвания ще се извършат в 5 от тях на територията на Пловдив, а останалите три са на територията на Раковски, Асеновград и Храбрино.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм