Калин Калинов: Започва одит на всички общински здравници

Автор:
Сряда, 08 Януари 2020 14:20
Калин Калинов: Започва одит на всички общински здравници

В края на месеца започваме подробен одит и анализ на дейността на всички общински здравни заведения – диагностично-консултативни центрове, болници и диспансери. Това заяви по време на днешното посещение в УМБАЛ „Свети Георги“ д-р Калин Калинов, директор дирекция „Здравеопазване“ в община Пловдив.

Той подчерта, че общинското здравеопазване трябва да стане гръбнакът на здравната система в Пловдив.

„След анализа от тази проверка ще стане ясно как да продължим и в каква насока да са нашите последващи действия. Ще се обследва тяхната дейност не само като търговски дружества, а най-вече като лечебни заведения, защото добрата медицинска дейност, която те реализират, ще повлече и положителен финансов резултат“, заключи д-р Калинов.

След анализа ще стане ясно какви стъпки ще предприеме Общината и по отношение на сливането на двете общински болници – МБАЛ „Свети Мина“ и МБАЛ „Свети Пантелеймон“. Най-важно е тяхната лечебна дейност да се допълва, а не да се препокрива. Така ще се постигне и по-нисък разход на средства. Целта е да се осъществи реално работещо преструктуриране, а не механично сливане, подчерта още д-р Калинов.

По думите му общинското здравеопазване разполага с пълния капацитет да обхване всички дейности, за които отговаря. Решенията, които ще бъдат взети, ще са на база експертен анализ с най-добрите специалисти в гилдията в рамките на публичен диалог.

Големият проблем в общинските ДКЦ е намаляващият и застаряващ лекарски състав – на средна възраст – 65-70 г., като трябва да се работи в посока привличане и задържане на млади кадри. Това е другият основен приоритет в работата на новия директор дирекция „Здравеопазване“.

Друга съществена задача за решаване е осигуряване на финансови средства по различни програми за закупуване на модерна медицинска апаратура за нуждите на медицинското здравеопазване.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • Осъмнен

  Сега ще видим дали одитът ще покаже как бай Петко плащаше с общински пари за здравеопазване картините на един непризнат художник. И санирането на бараки в двора - бараки за вещи. Да не им духа.

 • Оле мале !

  Само болен мозък ,пропит от омраза може да пише така за картините на болница "Св. Пантелеймон".!!
  Картините са рисувани безплатно от студенти по живопис и имаше изложба преди да ги подарят! А как стоят в болницата!!

 • Хей ти,анонимен клеветник !!

  Какви " общински пари за здравеопазване"? Какви пет лева?. Какво " санирането на бараки в двора - бараки за вещи". Имайте малко срам бе хора!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм