Ученици дариха Детското отделение в УМБАЛ Пловдив

Автор:
Събота, 07 Декември 2019 09:43
Ученици дариха Детското отделение в УМБАЛ Пловдив

Децата от 3”А” клас на ОУ “Драган Манчов” с класен ръководител г-жа Татяна Ценова и пом. ръководител г-жа Яна Тонева зедно с техните родители направиха навръх Никулден дарение на Детско отделение в “УМБАЛ-Пловдив”.
Средствата са събрани след участието им в благотворителната инициатива “Направи добро”. В нея вместо букети за първия учебен ден, децата спестиха сума от 300 лв. и я предоставиха на лечебното заведение, с цел подобряване на условията в педиатричното отделение.
“Заедно с вас днес провеждаме най-важния урок за нашите деца, защото ги учим да бъдат добри, благородни и да подкрепят хората в нужда.” С тези думи се обърна г-жа Ценова към родителите, след като предостави на изпълнителния директор на болницата д-р Аргир Аргиров събраните средства. Много сме щастливи, че можем да помогнем и искаме това да стане традиция за в бъдеще, като се надяваме нашата инициатива да бъде последвана и от други деца, родители и учители, заяви тя и поднесе красиви ръчно изработени от децата коледни картички.
Д-р Аргиров изрази огромната си признателност и връчи на класния ръководител благодарствено писмо. В него той увери, че жестът на третокласниците го е накарал да вярва, че по Коледа наистина стават чудеса. Пожела им да бъдат здрави през Новата 2020 г. и да продължават да творят добро.
Възпитаниците на ОУ “Драган Манчов” изненадаха екипа на Детското отделение и с красиви коледни играчки, също ръчна изработка. На старшата сестра Нели Мазникова и на педиатрите д-р Мирена Караманчева и д-р Михаела Бонева подариха и коледни картички.
Пожелаваме на всички вас светли празници, а на малките пациенти бързо оздравяване, казаха гостите.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм