Учредяват асоциация на медиците - франкофони

Автор:
Вторник, 19 Ноември 2019 06:24
Учредяват асоциация на медиците - франкофони

На 20-ти ноември 2019 г. от 17 часа във Втора аудитория на Медицински университет - Пловдив ще се състои Учредително събрание на Асоциацията на българските медици, стоматолози и фармацевти - франкофони. На учредяването на организацията освен практикуващи лекари, стоматолози и фармацевти, са поканени и български студенти и преподаватели от медицинските университети в страната и чужбина.

Организацията ще работи за насърчаване на научен и културен обмен между България и френско-езични държави като Франция, Белгия, Швейцария и Канада. В целите й са заложени разпространение на информация за стажове и специализации в областта на медицината и стоматологията, организиране на научни форуми, срещи, конференции и културни прояви на здравна тематика, както и разпространение на научна информация в двустранна посока, участия в клинични проучвания и международни публикации. Предвижда се асоциацията да организира посещения, курсове и лекции в България на чуждестранни водещи специалисти, както и да съдейства за стипендии и специализация в чужбина на български медици и студенти. Работата й ще се води от принципите на хуманност, взаимопомощ, коректност и професионализъм. Тези и други насоки за работата на организацията ще бъдат обсъдени и утвърдени на Учредителното събрание на 20 ноември от 17:00 ч. в Медицински университет - Пловдив.

Асоциацията е достъпна и отворена за членство на всички специалисти и студенти, ангажирани със здравеопазването, които ползват френски език и имат интерес към френската наука и култура.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм