Млад мъж свали 50 кг след 8 м. тренировки в Pulse Fitness & SPA Plovdiv

Автор:
Сряда, 09 Октомври 2019 11:09
Георги Мечечиев, Йордан Клинчев и Димо Христев Георги Мечечиев, Йордан Клинчев и Димо Христев

Млад мъж от Пловдив е неузнаваем, след като свали 50 кг за 8 месеца тренировки в Pulse Fitness & SPA Plovdiv. Електротехникът Йордан Клинчев /29/ от близо година се опитва да промени коренно начина си на живот. Решава го твърдо малко след Нова година, когато си казва че „не може да продължавам повече така“. В началото на февруари 2019 г. тръгва на фитнес в Pulse Fitness & SPA Plovdiv. Избира го и заради това, че само този фитнес отговаря на всички негови изисквания – разполага с диетолог, който му изготвя перфектния хранителен режим - лесен и приятен за следване, има добри инструктори, които знаят на какво да акцентират, за да постигнат страхотни резултати, и е с удобно за него местоположение.

Дипломираният диетолог на Pulse Fitness & SPA Plovdiv Невена Трифонова му изготвя диета, която не е ограничаваща и строга и не го лишава от въглехидрати като сладък картоф, шоколад и пълнозърнест хляб.
„Този режим ми пасна идеално, понеже не бе като многобройните препоръчвани от експерти различни варианти на високобелтъчната диета, която е еднообразна и не ми е по вкуса“, обяснява Йордан.

Преди да започне диетата и той, като повечето хора, яде по един-два пъти на ден, като основното му хранене е вечер. Първоначално започва да се храни по три пъти на ден, за да не шокира организма си и да му даде време да свикне.

Сега Йордан яде 5 пъти през деня, като освен трите основни хранения, включва и две закуски – преди обед и следобед. Позволява си 30 грама черен шоколад веднъж седмично, а два пъти в седмицата закусва с 2 филийки пълнозърнест хляб. Яде плодове, а в дните, когато тренира обядва със сандвич с кюфте и гуакамоле, който той си приготвя предварително.

При междинните закуски хапва 100 грама риба с оризовка, плод, ядки или скир с плодове.

Когато за пръв път стъпва в залата Йордан тежи 155 кг при височина 1,85 см.

От години работата му е да стои на стола пред компютъра и има минимална двигателна активност. Фитнес директорът на Pulse Fitness & SPA Plovdiv Димо Христев му изготвя стартов тренировъчен режим, а персоналният му треньор е Георги Мечечиев.

Първата тренировка едва издържа до края, въпреки, че правят само по едно упражнение за всяка мускулна група.

„След това имах мускулна треска в продължение на 4 дни“, спомня си Йордан.

Той обаче е упорит и въпреки болките в мускулите, след един ден е отново в залата за втора тренировка. В началото посещава фитнеса 3 пъти седмично, а още първия месец смъква 10 кг.

Димо Христев му изготвя по-интензивна програма и Йордан вече е в залата по 4 пъти на седмица.
Всеки месец той губи по 7-8 кг, като не е пропускал тренировка освен когато отива за няколко дни на море.

„Докато бях на почивка също спортувах, но не толкова активно“, отбелязва електротехникът.

В момента той е 105 кг и тренира с трета програма, изготвена му от фитнес директора Димо Христев, която е за напреднали.

Приятелите му са възхитени от волята му и забележителните резултати, които е постигнал, а тези, които не са го виждали дълго време, не могат да го познаят. Налага се да смени няколко пъти гардероба, но най-важното е, че се чувства много по-жизнен отколкото преди.

„Промяната не идва, ако човек няма желанието и нагласата да направи някакви жертви, за да се храни и живее по здравословен начин. Разликата е огромна на всяко едно ниво – имам много повече енергия, по-подвижен съм и смятам, че отсега нататък това ще е постоянния ми начин на живот“, категоричен е Йордан Клинчев.

В момента той гони смъкването на последните 10 килограма, след което ще продължи да тренира за здраве и удоволствие.

Всеки, който иска да промени себе си и живота си, може да го направи в Pulse Fitness & Spa Plovdiv на ул. „ Цанко Дюстабанов“ № 63.

В галерията: Йордан Клинчев преди и след промяната

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм