Професионален тенисист на 14 г. забрави за болките в ръката след месец спорт

Автор:
Неделя, 06 Октомври 2019 10:48
Георги Сендов след поредната победа на корта Георги Сендов след поредната победа на корта

Тренировките при Хр. Карамфилов в Pulse Fitness & SPA Plovdiv помагат за постиженията на Георги на корта

Тенисист на 14 години забрави за болките в ръката при сервис след месец тренировки с персоналния инструктор в Pulse Fitness & SPA Plovdiv и специалист по изготвяне на хранителни режими и спортно хранене Христо Карамфилов.
Георги Сендов, осмокласник в ЕГ „Иван Вазов“ , тренира тенис от 6-годишен. Ученикът е картотекиран в Българската федерация по тенис като състезател от професионален тенис клуб „Стоянстрой“ . Въпреки крехката си възраст, той има зад гърба си участие в много турнири, включително международни. Само през 2019 г. е спечелил три първи места на регионални шампионати за юноши и девойки до 16 години и трето място на държавен турнир до 14 години. Половината 2018-та Георги тренира и учи в Soto Tennis Academy в Испания.

Всеки ден той прекарва по два часа на кортовете, едновременно с това се занимава и с лека атлетика, за да постигне по-голяма бързина. Преди време обаче започва да го боли дясната ръка, докато бие сервис. Измерване на силата на мускулите показва, че трицепсът му е по-слаб от бицепса. Посещава 3 месеца друг фитнес, но няма резултат.

През юни бащата на Георги, който познава Карамфилов, го записва да тренира при него в Pulse Fitness & SPA Plovdiv. Въпреки добрата си физическа форма и висока двигателна активност осмокласникът е с мускулна треска след всяка тренировка, особено когато прави упражнения за крака. Той тренира във фитнеса по час три пъти седмично и още след първия месец болката в ръката спира.

Треньорът му по тенис Веселин Петков е изключително доволен от подобренията в играта на Георги на корта. Най-голям ефект тренировките при Христо оказват върху форхендът и сервисът на момчето, те стават много по-силни, с по-голям топспин и по-висока скорост, а самият Георги осъзнава, че вече има по-осезаема възможност да ги насочва в желаната от него посока, което означава и повече победи на мачовете.

„Вероятно причината е, че упражненията, които Ицо ми дава, са насочени към увеличаване на силата, издръжливостта, координацията и експлозивната сила на корта“, споделя осмокласникът, чийто идол в тениса е Рафаел Надал.
Въпреки натоварената си програма, ученикът намира време да се занимава с любимите си неща, като карането на колело и италианския език. За себе си Георги е решил, че ще продължава с тренировките и занапред, защото те ще му помогнат да постигне успехите, към които се стреми в професионалния тенис.

Всеки, който иска да промени себе си и живота си, може да се свърже с Христо Карамфилов на телефон 0879080847, в страницата с неговото име във Фейсбук, или във фитнес център „Пулс“ на ул. „ Цанко Дюстабанов“ № 63.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм