Стефан Стоянов стартира кампанията Да сме здрави!

Автор:
Сряда, 25 Септември 2019 13:32
Стефан Стоянов стартира кампанията Да сме здрави!

Как да се хранят по-здравословно, кои храни са по-полезни и кои не толкова, показаха децата от детска градина „Малкият принц“. Поводът беше стартът на 9-ото издание на кампанията „Да сме здрави” в детските градини на община Пловдив. Тя беше открита от заместник-кмета Стефан Стоянов и началника на отдел „Образование“ Донка Щилянова.
Под формата на разнообразни и интересни игри децата успяваха да разделят здравословните от нездравословните продукти. Те се запознаха с основните групи храни: зърнени, зеленчуци, плодове, мазнини, месни и млечни и нуждата от разнообразния им и балансиран прием през деня.
Кампанията е безплатна и е част от образователната политика на община Пловдив за хлапетата в ранна детска възраст. Тя е и в съответствие с въвеждането на обучение, възпитание и социализация на децата в общинските детски градини чрез прилагането на метода Монтесори.
Децата от ДГ „Малкият принц“ редиха пъзели с плодове и зеленчуци, играха на здравословен магазин, в който само избират продуктите и сортират храните като полезни и вредни.
За всички деца има осигурени и разнообразни полезни награди от спонсори, подкрепящи каузата. В рамките на инициативата ще се проведат безплатни срещи и консултации за родителите със специалисти по здравословно хранене.
През 2019 година кампанията „Да сме здрави“ ще обхване над 6000 деца от 52 общински детски градини.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм