Дете на 1.5 г. пада от 2-ри етаж, бащата и майката хъркат

Автор:
Вторник, 10 Септември 2019 13:37
Дете на 1.5 г. пада от 2-ри етаж, бащата и майката хъркат

Дете на годинка и половина e в неврохирургията на УМБАЛ Свети Георги в критично състояние, след като е паднало от втория етаж на сграда на бул. „Хаджи Димитър“ в Пловдив.

В момента състоянието му е стабилизирано.

Момиченцето е отворило прозореца на жилището, в което живеело с родителите си, покатерило се на него и паднало. Съседи го намерили и подали сигнал.

Инцидентът е станал на 6 септември.

По данни на полицията родителите на детето са били пияни. Те заспали и били събудени от пристигналите на място полицаи.

Проверката за алкохол показала над 1,8 промила в кръвта на бащата, който бил на 63 години.

40-годишната майка е била с 1.2 промила алкохол.

За случая са уведомени социалните служби. Води се разследване по случая.

Ето и официалното съобщение от Районна прокуратира:

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че родител е оставил лице, намиращо се под родителски грижи без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо здраве и развитие – престъпление по чл. 182 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 6 септември 2019 г., на тел. 112 е бил подаден сигнал, че в двор на къща в гр. Пловдив е паднало дете. На място е пристигнал полицейски екип, който установил, че от прозорец на втория етаж на постройката е паднало момиченце, на 1 година и 3 месеца. Детето е настанено в болница, като към момента състоянието му е стабилно.

По досъдебното производство са извършени процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествието, изготвен е фотоалбум, разпитани са свидетели и родителите на детето.

За случая е уведомена Агенцията за закрила на детето, като е възложено нейни служители да се запознаят със случая и изготвят социален доклад, който да бъде представен по досъдебното производство. Работата по случая продължава, извършват се активни действия по разследването за установяване на фактическата обстановка.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм