Двойка изнася донор на бъбрек през Кап. Андреево

Автор:
Четвъртък, 05 Септември 2019 20:18
Двойка изнася донор на бъбрек през Кап. Андреево

Мъж и жена, които са опитали да закарат до Истанбул донор на бъбрек срещу пари, се изправят пред Районен съд Пловдив на 5 септември.

Подсъдими по делото са Виолета Т. и Васил Г. срещу които са повдигнати обвинения за това, че от неустановена дата в началото на ноември 2017 г. до 24.04.2018 г. в Пловдив, в с.Първенец, ГКПП “Капитан Андреево“ и Република Турция, при условията на продължавано престъпление в съучастие със съизвършител Иван К. са набрали, транспортирали от Пловдив до Истанбул и превели през границата на страната Валентин Д. с цел да бъде използван за отнемане на телесен орган – бъбрек, независимо от съгласието му.

Деянието е извършено чрез даване и обещаване на облага, а именно получаване на значителни суми пари, като лицето е било транспортирано и преведено през границата на страната на 20.02.2018 г. със специална цел за изследвания да бъде използан за отнемане на телесен орган – бъбрек, както и на 24.04.2018 г. в Пловдив е направен опит от Виолета да бъде транспортиран Валентин до Истанбул.

Опитът е останал недовършен поради обстоятелството, че подсъдимата е била разкрита от органите на полицията, които са осуетили възможността да завърши започнатото.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм