6 тайни за приготвяне на страхотна пица у дома

Автор:
Събота, 24 Август 2019 10:40
6 тайни за приготвяне на страхотна пица у дома

Да си направим пица у дома като тази в ресторанта не е много лесно, но с малко ноу-хау можете да направите пици толкова добри, колкото във вашите любими ресторанти. Ето няколко съвета от професионалните пица готвачи на пицария Лозана – пицарията предлага и доставка на пица в Пловдив:


Тестото е много важно


Попитайте в локалната пицария дали ще ви дадат да си закупите от тяхното прясно тесто. Ако пък не предлагат такава услуга и решите да си правите свое тесто, оставете го да втаса бавно в хладилника за една нощ. По този начин ще получите много по-добра дълбочина на вкуса.

Консервирани домати


През повечето време на годината консервираните домати са доста добър избор. Купете си консерва домати и използвайте блендер, сложете малко сол и зехтин и ще получите страхотен сос. Няма нужда от топлинна обработка. Можете да добавите чесън или подправки, ако желаете.

Използвайте прясна моцарела


Не използвайте  предварително настъргани и опаковани кашкавалени продукти. Прясната моцарела има по-ниска точка на топене от произведената в търговската мрежа, а също така и по-ниска степен на влажност, което означава, че ще се стопи по-бързо и равномерно. И не прекалявайте с количеството.

Не претрупвайте с продукти


Най-голямата грешка, която правят повечето начинаещи пица готвачи е претрупването на гарнитурата. Докато не сте наистина майстор на пица, ползвайте не повече от пет съставки. Вкусът ще е по-добър, основата на пицата няма да се навлажни и разпадне.

Гореща фурна


Печенето на пицата в гореща фурна е единственият начин да се доближите до хрупкавата, и в същото време дъвчаща коричка, точно както се предлага в пицариите. Когато пицата се пече бързо в много нагорещена фурна, тестото се надува лесно. Включете фурната на най-висока температура и поставете пицата на най-горното ниво, печете така в продължение на  5 минути, така че горната част да се надуе, след което довършете печенето на котлона в подходящ съд.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм