Доброволци засаждат 10000 минзухара в Ботаническата

Автор:
Вторник, 13 Август 2019 12:00
Доброволци засаждат 10000 минзухара в Ботаническата

Доброволци , Аграрен университет – Пловдив и район “Тракия” организират мащабен проект за озеленяване на бившата Ботаническа градина в град Пловдив. Ентусиастите плануват да засадят 10 хиляди минзухара по време на няколко доброволчески инициативи в периода септември-ноември 2019. И имат нужда от подкрепа!

Първото събитие ще се състои на 24 август, събота от 9:30 часа, когато ще бъдат избрани и обособени зоните за последващото засаждане на луковиците, които вече пътуват към България от Холандия. Миналата година доброволци засадиха 1000 минзухара в Ботаническата градина заедно с кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров, а тази година са решили да подобрят рекорда си десет пъти.

Включете се и вие на 24 август от 9:30 часа сутринта на място в Ботаническата градина. Организаторите осигуряват вода, ръкавици, ножици, лопати, торби за боклук и други приспособления, необходими в доброволческата инициатива.
От Аграрен университет – Пловдив пък обявиха официално изпълнителят на обществената поръчка за изграждане на новата ограда на Ботаническата градина – фирма „Марибор-строй“ ЕООД. Очаква се строително-монтажните дейности да започнат възможно най-скоро.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Коцето Димитров също би бил добра номинация на ГЕРБ за кмет и би пребил политкомисар Славчо... За 4-ти път на избори за кмет.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм