За 2-ри път хванаха гинеколог - президентски племенник с дрога

Автор:
Петък, 09 Август 2019 12:35
За 2-ри път хванаха гинеколог - президентски племенник с дрога

Пловдивският гинеколог Борис Кузманов /46/, племенник на бившата президентша Антонина Стоянова, бе арестуван за притежание на наркотици. Около 9.30 часа вчера, на ул. „Ландос“, екип на Шесто РУ спрял за проверка лек автомобил „Ауди“, чийто водач направил опит да се освободи от пакетче със светлокафяво вещество, реагирало на хероин. При последвалото претърсване в колата били открити и 15 хапчета ксанакс и две шишенца метадон. Мъжът, който е с криминална регистрация и осъждан за притежание на наркотици, е отведен за едно денонощие в районното управление. Срещу него е образувано бързо производство.   Уведомена е районната прокуратура.

Припомняме, че Кузманов, гинеколог в клиника Торакс и колегата му - дежурния лекар Христо Кунчев бяха обвинени за причиняване на смърт поради лекарска немарливост на 77-годишната Елена Венкова.

След операцията за премахване на полипи от матката през септември 2009 г. тя получава болки в корема.

На следващия ден станало ясно че пациентката е направила перитонит.

Дни по-късно жената почина, а след 9 години дела през всички съдебни инстанции, лекарите бяха оправдани. Близките предявиха граждански иск за 450 000 лева.

През 2011 г. Кузманов бе заловен със 7 грама хероин на влизане в клиниката, в която работи. Той се оправда, че започнал да употребява дрога след смъртта на Елена Венкова.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм