Раковски свети за папа Франциск (видео)

Автор:
Събота, 04 Май 2019 18:13

Посещението на папа Франциск е голяма реклама за България и съм щастлив и благодарен, че прие поканата, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът посети град Раковски, където тече подготовка за посрещането на Негово Светейшество на 6 май.

Католическият център на България, който е само на 20 километра от Пловдив, свети - буквално и духовно.

Деца и майки посрещнаха премиера на площада пред храма "Пресвето сърце Исусово", а премиерът се пошегува с едно хлапе, което го нарече "батко". Какъв батко съм, вече съм дедо! - развесели се Борисов. Премиерът бе придружаван от вътрешния министър.

Борисов каза, че посещението на папа Франциск е важно и цял свят ще го следи. Това е знак на свят човек, на обичан папа, добави министър-председателят.

По думите му посещението е реклама не само за нашата държава, но и за Република Северна Македония, особено с оглед на пътя, който двете страни извървяха и подписания договор за добросъседство. За втори път папа посещава България, което означава че демократичните процеси са необратими, подчерта още министър-председателят.

Премиерът Борисов отбеляза, че се работи съвместно с президентството, за да се представи страната ни добре за визитата на Негово Светейшество. Министър-председателят акцентира върху усилената работа на стотици хора, които са ангажирани с организацията на посещението повече от два месеца. Службите, МВР, кметовете свършиха много работа, каза още министър-председателят.

В Раковски премиерът Борисов бе посрещнат от кмета Павел Гуджеров, депутата от ГЕРБ Младен Шишков, областния управител Здравко Димитров и посети църквата „Пресвето сърце Исусово“, където папа Франциск ще проведе света литургия с първо причастие на 250 деца. Сравнете какво е било и какво е сега в Раковски. Нямам неизпълнено обещание към Раковски, добави министър-председателят и изтъкна санираните блокове, парковете в града, както и подкрепата на държавата за църквите.

Министър-председателят Бойко Борисов първи ще приветства папа Франциск с добре дошъл в България. Премиерът ще посрещне Негово Светейшество на летище София на 5 май.

ВИЖТЕ ВИДЕО - https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2428673297360726/

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Пловдивската баба Цецка - Зико се мяркаше около ББ. Лоша поличба. Далеч от предатели и лузъри!!! Че, паркетната македонска наденица политкомисар Славчо и пловдивската Мадам Лъжа - Каназирева ще гласуват за партизаните на Мадам Лъжа, ако ББ не знае...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм