Владиката Николай за властта

Автор:
Събота, 17 Декември 2011 11:58

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • обожателка

  ама дар слово!

  ама Интелект! Мъдрост!

 • МуТРОПОЛИТик

  Одухотворен не по-малко от кмет Христо Мишев ми се вижда този Образ. Как е възможно да го наричат Негово ПопКръстюПодобие неблагодарните пловдивчани? Нима не облагороди с изискания си вкус вехторията Света Марина? Нима не въвежда челен съвеЦки опит във византийската ни БПЦ? Задълбочената и възвишена душевност ако не личи зад налудно шарещите игриви стъклени очички, значи не сте прозорливи, това си е за ваша сметка. Само дето разни сурати зад него издават сценария, ама следващия път ще се усети да се снима на фона на Альошата, без мутри.

  Хубавко си ни е "дядо" мутрополитчето, заслужаваме си го, хак ни е, доколкото сме останали цял файтон "пловдивчани".

 • пловдивчанин

  ЗАРАДИ ТАКИВА АПОСТОЛИ В ЦЪРКВИТЕ Е ПУСТО,И НЕ НИ ЧАКА НИЩО ХУБАВО С ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ ВЛАДИЦИ

 • баба ГаГа

  *) “Дядо Максим може да се окаже, че не е бил полковник от КДС. Въпреки това обаче хората продължават да се отдръпват от “църквата” и да се връщат към Бога” - Тони Ф., д-р, РЕДУТА.БГ

  **)) МуТРОПОЛИТ Николай е 40 годишен и по технически причини не е МОГЪЛ да бъде агент. Но е фанатик, а съвест кой фанатик има? Само като му видиш мутрата с изцъкления налуден поглед ти става ясно защо той първи и единствен разкри досиетата в пловдивската епархия: КАРИЕРИСТ е той, а не духовник, той така се надява да изпъкне пред останалите, та да седне на Трона (онзи, да).

  От амбициозни, енергични, деятелни пакостници да пази Господ: този престъпник окипази църквата Света Марина и следва да понесе наказателна отговорност по закона за паметници на културата (за тоалетен кич и просташки вкус).

  Казусът Сан КИРИКО пък е световно известен: имоти НА ЕДРО сънува този “духовник” да му паднат.

  Законодателят (НС) неотложно да отнеме от Черната Мафия разпореждането с НАРОДНИ (мои и твои и на всички данъкоплатци друговерци) имоти = манастири, църкви, земи ...

  Ако пък се въведе от Черната Мафията БеПеЦе в училищата задължително православно (тяхному) ВЕРО?учение това няма да подобри морала на нацията: те са най-долни предатели от всички “моралисти" щом цяла епоха са лъгали народа, политкомисарите.

  (“Като дявол от тамян” ли, или от ... чесън? или от босилек? премъдрости от този сорт като за най-суеверни бабички могат да ни научат тези възвишени ... идолопоклонници. Пазете децата си: вълкът козината си мени, но не и нрава си)

  Разделение по конституция може да има между църквата и ДЪРЖАВАТА (стеснителни чиновници на заплата, как да се бъркат в работите на Черната Мафия), но пред НАРОДА си предателите, преструващи се на църковници са ОТГОВОРНИ; за шикалкавене няма място никакво, колега ДЪРЕВ.

 • МуТРОПОЛИТизирана БП"Църква"

  МуТРОПОЛИТизираните Черноризци с тяхното Лоби (Мафия, Йерархия, ”КРЪСТНИКЪТ”) ще се опитат да подЧИНят душевността на българските поколения ако надхитрят законодателя (“Народното” събрание от партийци) и въведат задължително ВЕРО?учение в училищата = по ТЯХНОМУ. Не само в семинариите и медресетата.

  Миризмата на чесън или на босилек е по-противна на лукавия? или ”като дявол от тамян” е най-силното средство? Такива премъдрости имат да ВЕРОнаучат младите, а и ПОСЛУШАНИЕ най-вече, та да им вземат акъла първо, и парите после. “Едно си баба знае, едно си бае": колко таласъми на върха на една игла могат да танцуват - такива суеверия Юда може да внушава, но МОРАЛ?

  Сякаш имат морално предимство (21 век, след половин век комунистически “морален кодекс”, след КДС услужливо двуличие) пред всичките останали деноминации.

  Чисто българската душевност -доловена безпогрешно от отлъчения от църквата проф. Николай Райнов, отличник на Духовната Академия- е скептична, антиклерикална, против професионалното посредничество в суеверия; душевността на средновековните БогуМили (и катари, основани на раннохристиянските ГНОСТИЦИ, отхвърлящи властта на многознайниците). През Турско - да, срещу имперските попълзновения на византийци, османлии и руснаци българското православие имаше своите светци.

  Но в наши дни ето един църковен схоласт Г.Т. с какво средновековно признание забучи нож в гърба на БПЦ (без да се усети? виж им акъла, даже на Докторята им...)== http://www.kultura.bg/bg/article/view/19177 ==: “Верноподаничеството на Църквата спрямо комунистическия режим е извечното евангелско отношение към властта.” - защото и комунистическата власт била от Бога дадена. И още: “Архиереите ни са грешници, но чрез чудото на Църквата те са правоправещи. Свещениците ни са грешници, но чрез чудото на Църквата те са богозаконни“. Не е Джихади молла, не е ХитлерЮгенд, не е Камикадзе, а е ... Грехопреработвателен комбинат. Срещу такова фанатизиращо мракобесие старобългарските БогуМили се опълчиха още на времето. Щом всичко може, чедо, само после снасяй тука; щом морал няма, а само гола лоялност към Власт = тогава за каква “църква” може да става дума? Компас, фар в мрака? Църквата става излишна така, неуместна, неморална, антиХрист ...

  Щом “БПЦ и Ко” стана в наши дни “частен” БИЗНЕС, над държавата, извън обществото и законите, възникват редица усложнения.

  Собствеността.

  Църковното е НАРОДНО, то е всенародна собственост: мое, твое, и на всички данъкоплатци друговерци, гностици, агностици без разлика; казанлъшките баптисти, пловдивските католици и протестанти имат същите права над Рилския манастир и Света София както цялото ни племе = а не на частната корпорация БеПеЦе (която хем била отделно от държавата, сиреч НАД, извън законите?!?; хем изисква подЧИНение и приношения от нея).

  Всички сме на тоя свят временно. Длъжност ни е каквото Дедите ни са изградили и постигнали да го опазим и предадем непокътнато на Внуците.

  В КУЛТУРА == http://www.kultura.bg/bg/article/view/18310 == Владимир Левчев свидетелствува като очевидец как мУтрополит Йосиф ПРОДАЛ имота във Вашингтон противопоставяйки ВИЕ срещу НИЕ (миряните срещу синода, паството срещу “пастира”) - откъде бе попе имаш Имане? По такава наклонена плоскост ако ги оставиш до задънена улица лесно се стига: току Негово ПопКръстюПодобие черноризецът разпродал Боянската църква на Доналд Тръмп да си устройва “Мис Балкани” оргии и чалги в екзотична обстановка, в автентичен шик. Радост вкъщи.

  А?

  Фантазирам? Де да знам, дано; ама как да им имаш вяра, с доносници йерарси ... Видовден? За нас да, а за тях? Законодателят непременно и неотложно следва да урегулира детайлно какво ПРАВО има йерархията в имотни сделки, инак - пази Боже!

 • ----------

  изцъклен и налудничав поглед - няма блага физиономия - страшен човек - не може - няма вид на божи пратеник

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм