Зико посрещна Борисов за МБАЛ Св. Мина /видео/

Автор:
Петък, 13 Ноември 2020 14:19

Първо публично появяване на кмета на Пловдив Здравко Димитров след лечение от коронавирус, който посрещна днес премиера Бойко Борисов пред частната МБАЛ Пълмед, но за да дискутират превръщането на общинската Свети Мина в болница за коронавирус. Вече десет дни градоначалникът лекува инфекция в Пълмед.

От днес Пловдив ще има COVID-болница – това е общинската Св. Мина, която ще помогне за осигуряването на болнично лечение на всеки един нуждаещ се пациент от региона.

Това пък оповести премиерът Бойко Борисов, който посети кмета Димитров, продължаващ лечението си.

Към в МБАЛ Св. Мина момента са разкрити 90 легла с възможност за добавяне на още 50, което ще стане поетапно, каза Борисов.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров пък обеща общо леглата за COVID в общинската здравница да са 150.

Предвидено е създаването на отделни звена в болницата за пациенти с коронавирус, които се нуждаят от кардиологични и хирургични медицински грижи.

За предоставянето на необходимото лечение са привлечени специалисти и от други лечебни заведения от областта.

Това е поредната мярка, с която реорганизираме здравната система по плана, по който работим, за да се справим с пандемията, каза Борисов, който бе посрещнат от кмета на Пловдив Здравко Димитров на входа на МБАЛ Свети Мина.

Правителството е предприело всички необходими действия да гарантира доставките от спасителните медикаменти при лечението на коронавирусната инфекция, вече сме платили и за купуването на най-добрите ваксини срещу COVID-19, които ще се появят на пазара на ЕС, заключи премиерът.

До края на деня Община Пловдив ще изпрати на министър-председателя доклад за необходимите средства за обезпечаване на общинското здравеопазване в задълбочаващата се ковид епидемия.

Това пък съобщи кметът Здравко Димитров след личен разговор с премиера, който се проведе в болницата, където се лекува градоначалникът.

Общинската болница Св. Мина има работещо ковид отделение с 30 легла, което приема пациенти от началото на юли месец.

Община Пловдив започна преструктуриране на отделенията за превръщането на здравното заведение в изцяло ковид болница.

От понеделник до момента са разкрити нови 60 места за прием на леки и средно тежки случаи.

На този етап са осигурени медицински екипи за 90 пациенти, но капацитетът на болницата ще се увеличава до 150 легла.

Необходими са още специалисти, оборудване и консумативи и точно това ще опишем в доклада до премиера, обясни кметът.

Той допълни, че Община Пловдив очаква заповед от Министерството на здравеопазването за трансформирането на болницата и Регионалната здравна инспекция, за да може болницата да сключи допълнително споразумение с НЗОК.

Информирах г-н Борисов, че още през март сме изпратили предложение на Общинския кризисен щаб до министъра на здравеопазването за възстановяването на специализираната белодробна болница Димитър Кудоглу, която не функционира от 2015 г. след решение на предишното ръководство на общината, съобщи още Здравко Димитров.

Той уточни, че администрацията има подготвена подробна количествено-стойностна сметка за необходимите средства за ремонта на бившата Белодробна.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • Загадка

  А, защо кмета не се лекуваше в СВ. Мина.

 • читател

  Как пред Св. Мина?!? Това е болницата, където се лекува Зико. Да не е луд да отиде при двамата извънземни д-р Деведжиев и д-р Розов часовник. Тя и д- Каназирена си праща протежетата в други болници.

 • Емилия

  ДОСРАМЯ МЕ И ЗА ДВАМАТА! ЖАЛКА КАРТИНКА!

 • Да

  отговори на: Емилия

  Наистина жалка картинка, ама от ББ идва, ако се е излекувал от короната, не се е излекувал от мегаломанията си.

 • *

  отговори на: Да

  Сега друга мания лекува Бойко - кривокраката силиконова пръчка Натали Трифонова с илач БМВ за 240 000 евро! Ееех народе, народе, умирай от Ко-вируса и мизария НО ВЕРВАЙ!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм