LiveStream: МПФ Орфей 2020 - начало

Автор:
Четвъртък, 24 Септември 2020 17:22

В Малката базилика на Пловдив стартира Третото издание на Международния поетически фестивал Орфей Пловдив 2020, проект на фондация Пловдив ЛИК, подкрепен от Културния календар на Община Пловдив.

При стриктни мерки за сигурност фестивалното пространство се изпълни на 50%, като любители на словесното изкуство имаха възможност да слушат церемонията и четенията и в двора на базиликата.

За първи път поетически фестивал в България се излъчва с директен стрийм в Интернет, а посещенията само по време на двучасовата церемония бяха над 1500.

Фестивалът се откри от поета Антон Баев, председател на Фондация Пловдив ЛИК, и учредител на международния поетически форум на Пловдив, който стартира през 2018.

41 поети от 18 страни по света са участвали досега в трите издания на фестивала, а техните творби може да четете на мултиезичния сайт www.orpheus-plovdiv.eu

Специален гост тази година е Отец Пимен от Ресен, Митрополит на Европейската епархия на Македонската православна църква със седалище в Малмьо, Швеция.

Гледайте LiveStream на живо и на запис на www.plovdiv-onlin.com и на фейсбук страницата на сайта.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Петър

    Зам. кметът Тимчев не беше ли бизнесмен?!? Той говори за поезията по-добре от 90% от литературните критици! Браво и без да чете! Уникално!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм