Бойко: На кой да се предам? Искам, ама няма на кой! /видео/

Автор:
Понеделник, 21 Септември 2020 17:10

На кой да се предадеш? Искам, ама няма на кой!

Така премиерът Бойко Борисов отговори на човек от Ловешко, който бе сред случайните минувачи при обиколката на министър-председателя по магистрала Хемус и викна яко: Няма да се предавате!

Ако си кажат програмите и ако са по-добри от нашите, народът ще ги избере.

Така Борисов коментира исканията за оставка на правителството, докато инспектираше Хемус.

Наред с инспекцията, Борисов коментира и  продължаващите протести.

Не само, че не сме се отчаяли, а точно обратното – много ясно се виждат едните, които работят какво показват, какво правят, и другите какво искат. Ако застанат и си кажат програмите и ако са по-добри от нашите, народът ще ги избере, след няколко месеца има избори. Миналата година имахме 2 избора – за евродепутати и местна власт. Така че всеки има право на действие, когато са в рамките на закона, те са прави, заяви Борисов.

Премиерът коментира и различните демонстрации под прозорците на властта.

Хубаво е - прожектират филмчета, не е лошо. Демокрация е! Като няма провокации, всеки може да протестира колкото си иска. И да си изказва тезите. Но това е, което ние трябва да оставим за следващите поколение, допълни Борисов.

На призив от присъстващ: Няма да се предавате!, Борисов отговори: На кой да се предадеш, ние искаме, ама няма на кой.

А докато разговаряше с хората в участъка на отсечката Ловеч – Плевен, премиерът изтъкна и постигнатото от кабинета. И определи пътен възел Славяни като уникално съоръжение.

След това припомни кога е готов да се оттегли от политиката.

Аз съм им казал, като видя Хемус, се пенсионирам от политиката. Нито е проектирана, нито е правено сметка някой да строи Хемус. Никога. Само са лъгали хората, заяви Борисов.

Той коментира и ситуацията с кметовете в малките населени места. 

Свързах ги с Кирил Ананиев, в четвъртък в 10:00 часа ще се срещнат и там ако трябва да се промени закона за финансирането, обяви премиерът.

Рано тази сутрин кметове на малки населени места излязоха на мълчалив протест в Калофер с искане всяко населено място да има своя финансова рамка, която кметът на общината да е длъжен да изпълни, а не както сега – по своя преценка.

Те настояват още прагът за съставяне на кметове на кметства да бъде върнат на 100 души, защото сега над 270 хил. души са лишени от правото сами да избират кмет.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм