Борисов: Иванов е цар на задкулисието! /видео/

Автор:
Понеделник, 17 Август 2020 11:06

Още днес депозираме тази Конституция в парламента, обяви премиерът Бойко Борисов в обръщение, излъчвано в социалните мрежи.

Борисов, председателят на НС Цвета Караянчева и председателят на ПП на ГЕРБ Даниела Дариткова създават контактна група.

Свързваме се с нашите коалиционни партньори и искаме срещи. Разбрах, че и те имат предложения. Нека ни подкрепят за това. На 2 септември трябва да влезем със 120 подписа, каза Борисов.

Той помоли колегите си в парламента да разговарят с всички парламентарно представени партии.

Единствената цел на ГЕРБ е да се даде на народа правото да избира, каза Борисов.

Не платени, не конюнктурни, не институционални играчи, които се заявяват в момента. Упрекват ни, че не сме легитимни. А миналата година имахме 2 избора, към днешна дата няма социологическа агенция, която да не дава, че ГЕРБ е първа политическа сила, коментира Борисов.

Народът иска справедливост, да управлява, да има максимално представителство. Единственият начин за това е с нова Конституция, смята премиерът.

По думите му на блокадите и на барикадите няма политически партии, които да се ползват с голяма обществена подкрепа и утре да могат да поемат управлението.

Тези партии искат да дойде задкулисие. Христо Иванов е цар на задкулисието. Той знае как се прави задкулисие и как се прави мнозинство в парламента. Или целта му е само да има служебен кабинет, да даде еднолична власт на Радев?, попита премиерът.

Той опроверга и няколко обвинения към ГЕРБ.

Първата лъжа е, че Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето, да няма избори, да няма служебно правителство. Абсолютна лъжа! Днес внасяме тази Конституция. И изобличаваме втората лъжа – че това е Конституция на ГЕРБ. Великото народно събрание може да промени всеки един ред, буква, точка, включително и президентът да е и главен прокурор. Искаме ВНС да се произнесе, каза премиерът.

Друга лъжа е, че управляващите не искат машинното гласуване.

Още днес Томислав Дончев и група депутати, за да стане по най-бързия начин, трябва в Избирателния кодекс да се каже, че машините може да бъдат взимани под наем, да бъдат закупувани и да има възможност да се гласува на хартия, ако някой счупи машината. Още днес ще говоря с Ананиев на ЦИК да се купи сграда, каза още премиерът.

Той очаква както здравни проблеми за страната, така и изключително тежки икономически, предизвикани от ситуацията в света.

Катастрофата може да бъде избегната само с Велико народно събрание, категоричен е Борисов.

Спрете да тормозите другите хора, протестирайте на тротоара. Дайте ни тези 2 седмици. Ако нашите коалиционни партньори и парламентарно представените партии не ни подкрепят, всеки ще си носи своята политическа отговорност, каза Борисов.

Настоящата Конституция работи добре 30 години, тя беше за друг период, коментира още Борисов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм