Тероризъм! Ето как Минчо спира метрото

Автор:
Вторник, 21 Юли 2020 13:48

От вътрешното министерство разпространиха видеокадри как е било спряно метрото в София в понеделник.

След случая двама души са с обвинения, единият е бившият депутат от НДСВ - Минчо Спасов.

Взета им е парична гаранция от по 1500 лева, обяви на брифинг директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Полицията работи, за да установи кой е третият участник.

В понеделник малко преди 12:00 часа трима мъже натиснаха бутона за безопасност на метростанцията при Софийския университет. Така за няколко минути напрежението, подавано по линията, беше спряно.

Веднага е задържан бившият депутат Минчо Спасов.

Другият установен е 29-годишен мъж, каза старши комисар Георги Хаджиев.

Образувано в досъдебно производство въз основа на събраните доказателства. Според СДВР авторството на деянието е категорично доказано.

„Само да припомня, че станциите на „Метрополитен” са стратегически обект. Едно такова действие застрашава живота и здравето на хората. Едната мотриса е останала вътре. Всява се паника”, заяви още старши комисар Георги Хаджиев. „Като се има предвид и общественото положение, бих казал, че това не кореспондира с исканията на протестиращите”.

„Първа и втора линия са така наречените открит тип метра. На пероните има бутон безопасност. Той е достъпен както за служебни лица, така и за пътници”, обясни инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен”. „В тунела влакът е седял няколко минути. Общо забавянето е 9 минути”.

„На записите се вижда как нашият служител тича, за да види как да отблокира единия път, а те блокират в този момент другия. Аз също мога да имам пристрастия, но не трябва да застрашавам живота и здравето на другите. Метрото не е играчка, построили сме го трудно”, заяви още Братоев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

  • Гешев

    МУнчо Спасов!

  • Безпартиен

    Това с метрото е тероризъм.може да да се ударят следващите мотриси.аз не познавам този "адвокат " и аз съм адвокат.но този сигуно е бил надрусан. Ако беше в САЩ сигурно по бързото производствол щеше вече да е осъден на 10 го. затвор

  • Къне Геволето

    Този шашкънин пишман терорист селска партизанска хайта с тая сплескана глава е за затвор

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм