Борисов в Пловдивския гарнизон и семинарията

Автор:
Събота, 04 Юли 2020 10:43

Специалните сили са войската, на която най-много разчитаме. И регионалните конфликти, и в световен мащаб, показват, че това са тези, които вършат най-много работа. Да, имаме много скъпи други въоръжени сили, но тези са до там, където никой друг не може.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Пловдив, където участва в тържествената церемония по връчване на бойното и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции (СКСО).

След официалното приемане на строя от министър-председателя, се състоя ритуал по освещаване и връчване на бойното и представителното знаме и официално откриване на СКСО.

Борисов пристигна на площад Съединение в Пловдив в 9:45, където бе посрещнат от ген. Явор Матеев и тържествен строй в двора на Съвместното командване на специалните операции. Присъства и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Знамето на спецчастите бе осветено от пловдивския митрополит Николай.

На събитието присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на командването на Специалните сили на САЩ в Европа и на Специалните сили на съседни държави.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и областният управител Дани Каназирева също бяха на място.

Не беше лесно, имаше много съпротива да правим още една подобна структура, тъй като вече и за вас трябват бронирани машини и допълнително финансиране, заяви още пред рейнджърите и техните командири премиерът Борисов.

Министър-председателят напомни, че поетите от него ангажименти вече се реализират – осигурени са допълнително патрони за ученията и вече се строи казармата, така че през март месец догодина новата сграда да бъде завършена.

Всички имате жени, деца, родители, тренирайте, гответе се така, че да оставате винаги живи, да сте здрави и крепки, обърна се Борисов към специалните сили.

В Пловдив премиерът Борисов посети също Духовната семинария „Св. Св. Кирил и Методий“, чиято сграда беше ремонтирана основно благодарение на отпуснатите от правителството 600 000 лева.

Сменени са старите покриви, които бяха в много тежко състояние.

Сменена е отоплителната система, а подовите настилки в сградата са подменени.

Само може да се радваме, че е станало толкова хубаво, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът посети семинарията в Пловдив и през август миналата година, когато ремонтните дейности бяха в ход.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм