Каназирева в МБАЛ Свети Мина /видео/

Автор:
Понеделник, 23 Март 2020 08:36

Областният управител Дани Каназирева и кметът на Пловдив Здравко Димитров изразиха пълната си подкрепа към работещите медици в МБАЛ „Свети Мина“ и декларираха, че ще се направи всичко възможно да се гарантира сигурността на работещите там и обезпечеността на болницата.

Близо час продължи срещата, на която присъстваха лекари, медицински сестри, лаборанти от всички отделения на лечебното заведение, управителят, началникът на общинска дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов и д-р Георги Кръстев и д-р Сийка Димчева от Медицинския щаб.

„Знаем, че поводът за днешната среща не е добър, ситуацията е сложна, тежка и тя е такава в цялата страна. Точно затова обаче, трябва да се обединим и да си помогнем сами. Не се страхувам и съм готова да отговарям на всеки въпрос, готова съм във всеки един момент да застана до вас и заедно да решаваме възникналите проблеми“. Това заяви областният управител и подробно запозна лекарите с организацията на болниците в Пловдив, които са определени да приемат пациенти с COVID -19.

Каназирева подчерта, че решението бившата Първа градска болница да приема пациенти с коронавирус без усложнения, е взето от Специализирания медицински щаб и то е базирано на анализ. Първо, че лечебното заведение е работещо, с квалифициран персонал, с отделения в добро състояние и второ, че е на стратегическо място, което ще даде възможност за транспортиране на всеки един пациент с усложнения до реанимационните отделения на останалите определени от щаба болници.

От своя страна работещите в общинската болница „Свети Мина“ изразиха опасенията си, че ще има дефицит на кадри, защото и в момента част от персонала там е в пенсионна възраст. Те споделиха притесненията си за осигуряването на апаратура, предпазни облекла, защитни средства и финансово обезпечаване на работата си.

Каназирева припомни, че вече има изготвен график, предаден на Спешна помощ, с първите четири лечебни заведения в Пловдив, които са готови и оборудвани да приемат болни.

„Към момента имаме 308 легла в другите болници, преди да се стигне до приемане на болни в „Свети Мина“. В четвъртък, с преструктурирането си ще е готова и Транспортна болница. При необходимост ще бъдат командировани лекари и медицински сестри от други болници, подготвя се график и за това. Говорили сме и с Медицинския университет за лекари-стажанти и специализанти, които имат желание да се включат също. Дори специализираната АГ болница „Селена“ е готова да отдели легла за бременни или родилки, ако се наложи“, обясни пред медиците областният управител.

„Знаем какво е финансовото положение на болницата, но няма да допуснем тя да се срине. Сега е моментът да я изправим на крака и с моя екип работим в тази посока. Вече е разписан планът за преструктуриране на болницата, който ще ви бъде разяснен от ръководството в детайли.

Искам да ви благодаря, че сте тук и че ще бъдете на предна линия по време на епидемията. Всички се притесняваме за нашето здраве и това на близките ни, но ние заедно с вас и останалите институции сме най-важните звена в кризисната обстановка. Това е нашата работа, ние сме поели своя дълг към пловдивчани и ще направим всичко възможно, за да преодолеем и това изпитание“, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

От РЗИ разясниха последните решения на национално ниво за допълнителното финансиране на всички, които работят на преден фронт в лечебния процес за COVID -19, както и че се прави всичко възможно всяка една болница да получи необходимите предпазни и защитни средства и облекла.

На работещите в „Свети Мина“ днес ще бъде предоставен подробен план за реорганизация на работата в отделенията, като всеки един лекар, медицинска сестра, лаборант и санитар ще има възможност да реши дали да приеме да работи в създадената извънредна ситуация.

„Днес до обяд заедно с главната сестра на болницата ще получим необходимите предпазни облекла и те ще бъдат на склад при вас. До края на седмицата трябва да бъдат изписани пациентите, които сега се лекуват в здравното заведение.

Не можем да държим никой на сила, но ви моля днес, до края на деня, да решите дали ще излезете в неплатен отпуск или ще останете да работите след трансформирането на болницата в инфекциозна.

„Св. Мина“ не е фалирала и няма да фалирала. НЗОК ще осигури заплащането, но на този етап не са дали пълна яснота за пътеката. Общината прави всичко възможно за оборудването на болницата с техника, направили сме заявка.“, заяви д- р Калинов.

„Зная, че ще ни е трудно. В Областния кризисен щаб и специализирания медицински щаб към него работим денонощно. Вслушваме се в мнението на всеки един специалист, търсим най-доброто решение, за да може всеки един жител на областта да получи при необходимост нужното му лечение. Благодаря Ви, че сте на своя пост и нека всички да се обединим, защото без вас, лекарите, няма да се справим“, заяви още Дани Каназирева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (12)

Покажи предишните коментари
 • хахаха

  отговори на: Длъжна е

  Кръстев е ортопед, ако Здравка падне от високите токчета да може веднага да я шинира:):):):)

 • Да ,наистина.

  "Св.Мина" си има собственик-Общината, има си и Управление. В Пловдив има кадърни инфекционисти , епидемиолози, пулмолози на активни позиции !!! Ползвайте ги!!!! А не измислени и неподходящи хора!!!

 • читател

  В медицинските среди на ортопедите викат дърводелци, в политическите среди на Здравка-Дани е известна като необяснимо забогатяла и обитаваща луксозна кооперация с басейн, https://i.ibb.co/mGRVPpg/22.jpgзаписана на родителите й. И как тази комбинация + двамата лекари - пловдивската версия на Кольо Босия - https://i.ytimg.com/vi/QdJCXA2qEk0/hqdefault.jpgд-р Деведжиев и https://i.ibb.co/8NrSMj6/image.jpgд-р Розов часовник ще се справят с Короната... Св. Мина сигурно изпада в ужас в небесата.:):):)
  Въобще областната Дани-Здравка, ако има някаква "експертиза" - то е по кафеавтоматите, покрай мъжа си Тодор Кафеджията.

 • Гневен

  отговори на: читател

  Кафе автомата пред СВета Мина чий е? Да не би Здравка да е отишла да го поизпразни?????????????????

 • Глупава жена

  В щаба на Пловдив единствено шефката на РЗИ знае и може. Всичко друго е компания на мадам лъжа. Тежко и горко на града ни. Добре, че има свестни лекари

 • читател

  отговори на: Глупава жена

  Да, в РЗИ и в Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Св. Георги" са профисионалистите и на тях трябда да се доверяваме, а групата клоуни около Мадам Лъжа, посдържани и от цирк ПОТВ, просто трябва да ни развеселява като шоуто на Бени Хил...

 • И все пак....

  Къде е шефът на Регионалният БЛС? Дано не е болен!!! .Обяснетте, ако не на нас, на лекарите, които са ГО ИЗБРАЛИ!!!!

 • Отвратени

  Къде са специалистите. Има толкова умни и добри лекари.Разкарайте тези хора. Това е унищожение на пловдивчани. Вижте в София Бойко работи само с умни хора.

 • Двама от видеото.....

  От видеото двама много активнно са акуширали болницата да е на това дереже и сега нагло се явяват да трупат активи. Айде къш нахалници!!!!

 • Frodd

  Ние даваме кредитни лични заеми, можете да получите незабавен заем / пари за широк спектър от вашите лични нужди като обновяване на вашия дом, брак в семейството, семейна почивка, образование на вашето дете, закупуване на къща, медицински разходи или всякакви други спешни случаи. , С минимална документация вече можете да използвате личен заем при атрактивни 3% лихви. Това е доверие и честни заеми, за които няма да съжалявате, свържете се с нас чрез имейл: Crowfordcompanyplc@gmail.com

  Вашите пълни данни:
  Пълно име. , ... ... ... ... ,
  Необходима сума на заема. , ...
  Продължителност на кредита , ... ... ... ,
  Телефонен номер. , ... ... ..
  Прилага се преди. , ... ... ..
  Държава. , ... ,
  whatsap: +916364356308
  Изпратете ни имейл: Crowfordcompanyplc@gmail.com

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм