Здравко Димитров: Обмисляме възстановяване на Белодробна /видео/

Автор:
Понеделник, 16 Март 2020 18:13

Кметът Здравко Димитров е обсъждал с депутати от Пловдив-град и Пловдив-област възможността за възстановяване на затворената Белодробна болница с цел да поеме пациенти с коронавирус, ако епидемията продължи да се разраства.

Това съобщи самият той в онлайн брифинг в късния следобед.

Другата обсъждана тема е била създаването на лаборатория за изследване на пациенти със съмнения за COVID-19. Сега лаборатории има само в София, Варна и Стара Загора.

Кметът подчерта, че идеята за Белодробна означава не само ремонт, но и оборудване на болницата, което може да се направи с пари от държавния бюджет, но при положение, че пандемията се разрастне дотолкова, че останалите здравници, определени за инфекциозни, не смогнат с легловата си база.

Проф. Марияна Мурджева, ректор на УМБАЛ Свети Георги е изразила готовност болницата да създаде такава лаборатория, ако има оборудването, за да излизат по-бързо резултатите на пациенти със съмнения за заболяването, а не пробите да се пращат в Стара Загора.

Кметът Здравко Димитров изрази надежда някои от хранителните вериги да минат на 24-часов работен ден, което ще облекчи гражданите. Той обаче посочи, че обстановката в Пловдив е спокойна, паника няма, няма и доказан случай на коронавирус в града към този момент.

Общината ще поиска извънредна сесия на Общинския съвет, за да се актуализира бюджета, така че да се освободят средства за закупуване на дихателни апарати за болниците, които ще приемат тежки случаи в резултат на коронавируса. Става въпрос за трийсет апарата, които могат да се закупуват поетапно.

ВИЖТЕ ВИДЕО.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • читател

  Стига панически решения. Короната до 2-3 месеца ще отмине.

 • читател

  Д-р Деведжиев - фаворитът в медицината на областната Дани-Здравка какво мисли? Той все пак е тесен специалист по работа във фалирали общински болници!!! И колегата му също https://i.ibb.co/8NrSMj6/image.jpg д-р Розов часовник може, свързвайки се с Извънземния разум да изВангува нещо по въпроса...

 • читател

  Ясно е ,че скоро стадиони и спортни площадки няма да ни трябват, но инфекциозна болница със сигурност. Китайците за 1 седмица построиха огромна болница и още други, какво пречи да бъде възстановена белодробна болница - толкова строителни фирми имаме в града това е най-доброто решение за града за ограничаване на заразата.Иска се спешна реакция.

 • Зико ОБМИСЛЯ?

  Загадъчно е с какъв точно орган мозъклията бил "обмислял"?
  С онова между ушите на неголямата му баскетБудална микроцефална главица, дето има една гънка?
  "...няма и [i]доказан случай на коронавирус в града[/i] към този момент." === КАК ША ИМА, КАТО НЯМАТЕ ПРОБИ, ИЗСЛЕДВАНИЯ И ТЕСТОВЕ, бе престъпнико!
  Спрете напълно изследванията та така лесничко ша постигнете световен рекорд в статистиката!
  "Нямало ДОКАЗАН..." - ха!

 • читател

  Ясно е, че ако Славчо Атанасов беше кмет, пловдивчани нямаше да я докарат дотук! Този безмозъчен дядо колкото и да "мисли", нищо няма да измисли, ами да си подава оставката и да се маха, докато все още нещата могат да се овладеят! А, и неговата адашка - също!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм