Премиерът: Нека първо изпратим ген. Боцев /видео/

Автор:
Събота, 29 Февруари 2020 12:43

Границата ни с Турция е напълно спокойна, договаряме условията на президента Ердоган

Нека първо изпратим приятеля ми ген. Андрей Боцев, бяхме много близки приятели. За това, кой да поеме поста му началник на отбраната, има време. И няма защо да се бърза.

Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на Plovdiv-online дали правителството е готово с предложение до президента Румен Радев след кончината на ген. Боцев вчера.

Миграцията ни по границата с Турция е нулева - категоричен е премиерът Бойко Борисов, който днес бе на посещение в Пловдив. Нищо различно отпреди 1-2-3 години, откакто се занимаваме с този проблем не се е случило, каза Борисов.

Българите да са спокойни, техните граничари, пехотинци, моряци са на поста си. Но близо 1 милион хора в Сирия нямат вода, храна, времето е студено и това е проблем - особено по границата с Гърция.

До 22.30 часа снощи съм провеждал разговори и с шефа на Европейската комисия, и с председателя на Европейския съвет. Договаряме условията на президента на Турция Ердоган! Защото сега е много модерно да се говори срещу Ердоган, но благодарение на него границата ни е спокойно, подчерта Бойко Борисов в Пловдив.

Визитата му започна от стадион Локомотив, за довършването на съоръжението в четвъртък Министерски съвет отпусна 12 млн. лева. Продължи със стадион Ботев, който пък получи 25 млн. лева.

След това премиерът посети училище Найден Геров в Изгрев, където за 1300 ученици ще се строи физкултурен салон за около половин милион.

Борисов инспектира и Асеновградско шосе. Голямата новина там е, че ще стартира пътната връзка от Асеновградско до пътен възел Скобелева майка.

Правителственият ескорт се отправи към Асеновград, където също в две училища ще се правят физкултурни салони с целеви средства от държавния бюджет и под егидата на Министерството на спорта, а след това предстои среща с пловдивския църковен клир в Бачковския манастир.

С премиера са финансовият министър Владислав Горанов и спортният - Красен Кралев.

В Пловдив Борисов бе посрещнат от кмета Здравко Димитров, а в Асеновград - от колегата му Христо Грудев.

Траурната процесия в знак на почит към началника на отбраната генерал Андрей Боцев ще тръгне в 10.00 часа в неделя от централния вход на Министерството на отбраната до Централния военен клуб.

Поклонението пред тленните му останки ще започне от 11.00 часа в Централния военен клуб в София.

ВИЖТЕ ВИДЕО.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм