Зико: Стария Пловдив ми е в сърцето, затова има нов шеф! ВИДЕО

Автор:
Понеделник, 17 Февруари 2020 16:16

Стария Пловдив ми е в сърцето, затова има и нов шеф! Това каза кметът Здравко Димитров пред колектива на Общински институт Старинен Пловдив при представянето на вече бившия журналист от Нова телевизия Богомил Грозев, който поема задачата да върне - по думите на градоначалника - блясъка на най-ценния български културен резерват от времето на знаменития Атанас Кръстев - Начо Културата.

Предизборно обещах, че ще работя за тази кауза, сега Стария град е най-заспалото място в Пловдив, то трябва не само да се събуди, но да е пълно с живот, както беше по времето на Начо - артисти, музиканти, художници, място нямаше свободно в къщите и в ресторантите, особено по панаирите, каза Зико.

Благодаря на Богомил, че си прекъсна журналистическата кариера, това е тежко решение, че напуска София, за да работи за Пловдив! Имах срещи с него и преди изборите и след това, и решението му не беше леко, каза още кметът. Очаквам резултати скоро!

Не ми е писнало от журналистиката, каза в отговор на въпрос на Plovdiv-online досегашният новинар на Нова. Но отговорността да съобщаваш новини на хората е една, съвсем друга е да опазваш и развиваш тази перла на България - Стария град.

На въпрос на Plovdiv-online дали е чел знаменитите пловдивски библии за историята на Стария град, Богомил Грозев отговори, че е чел много, но не всичко. Ще чета и ще работя едновременно, каза журналистът. Но Пловдив вече акумулира кадри от София и в други сфери, става все по-привлекателен, така че не е толкова учудващо, че решил да дойда тук. Не беше лесно решение, но имам подкрепата на Здравко Димитров - без нея нямаше да го направя, призна той.

Грозев е живял миналата година в къща в Стория град точно над Античния театър, докато е бил продуцент на филм по Нова за Пловдив.

Имам сърце за Пловдив, казва още новият Начо Културата. Защото разбрах смисъла на думата айляк.

На въпрос да не вземе да го даде айляк от първия ден, Грозев отговори, че още утре със зам.-кмета Пламен Панов започват да готвят документите, с които Старинен Пловдив ще кандидатства по програма на Министерството на културата за реставрация и консервация на къщи-паметници. Сред тях е къща Златю Бояджиев и Ламартин.

Кметът Здравко Димитров поясни, че идната седмица министърът на културата Боил Банов заедно с представители на френското посолство ще дойдат в Пловдив именно за къща Ламартин, бившия Писателски дом.

Богомил Грозев обеща да бъде напълно прозрачен в работата си, екипът е фантастичен, ще отговарям на всякакви въпроси. Идвам да работя за Пловдив, заключи журналистът.

Грозев отклони журналистически въпрос къде ще пребивава в града, но кметът подчерта, че спането му няма да ощети общинския бюджет.

ВИЖТЕ ВИДЕО!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

  • Тъпо е питокио

    Лъжец. Домъкна тоз да му плащаме апартамент. Подигравка в Пловдив не се е родил умен човек, който да управлява

  • отблясъци

    Старинният Пловдив и сега е най-посещаваното място от гостите на града. През последните години се превърна в истинска перла. Не се налага да му се връща някаква си слава от времето на тъй наречения Начо Културата /или по скоро "Номенклатурата"/. Просто трябва да продължи да се развива и популяризира. Не че Богомил Грозев е някакъв супер журналист или друг капацитет, но като популярно лице от национална телевизия може да е полезен. Във всеки случай ще стои на мястото по-добре от назначената по времето на С.А. некадърна племенница на една докторка воевода. Иван Тотев имаше хубави идеи, много от които осъществи - къща Клианти, Античния театър, други реставрации на старинните къщи, подобрена поддръжка на архитуктурния резерват, двете базилики, които също се управляват от общинския институт "Старинен Пловдив". Липсваха обаче достатъчно компетентни кадри, които да вложат повече енергия и капацитет. Конкурсът за директорския пост не излъчи титуляр, тъй като кандидатурите бяха слаби. Временно изпълняващите длъжността бяха партийни назначения, които според възможностите си изпълняваха задачите, спуснати от лидера, но им липсваше неговата визия и размах. Да се надяваме, че Грозев ще се справи.

  • читател

    Нека пожелаем успех на новия директор, но по принцип като журналист малко чук беше. Дано тук се раздвижи за доброто на Стария град, а и фактът че не е пловдивчанин, означава, че трябва да действа бързо и с добри резултати. Иначе ще бъде изритан бързо и Грозно! Успех и поне 100 дни толеранс.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм