ГЕРБ и СДС със споразумение за подкрепа на Здравко Димитров

Автор:
Четвъртък, 17 Октомври 2019 10:23

ПП ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за подкрепа от страна на първата след 1989 г. голяма демократична партия у нас за подкрепа на кандидата за кмет на Пловдив Здравко Димитров. Бюлетина #43

Главният сектретар на СДС Илия Лазаров, бивш началник на кабинета на президента Петър Стоянов, обяви решението на синята партия за категорична подкрепа на кандидатите за кметове в петте големи български градове, издигнати от ГЕРБ - София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

Другите десни партии силно олевяха като Демократична България. СДС е призвано да защити разумно дясно управление без популизъм, каза Илия Лазаров.

Членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Менда Стоянова благодари за подкрепата и подчерта, че двете сестрински партии са призвани да управляват заедно и в големите български градове, и в държавата.

Пловдив винаги е бил сред най-демократичните и сини градове като изключим четиригодишното управление на Славчо Атанасов, който вкара БСП през задния вход в общината, каза Стоянова.

Славчо Атанасов - кмет, означава управление на БСП - категорична е тя.

Съжалявам, че не можем да осъществим на този етап споразумения и с други десни партии, но това е техен избор, подчерта Менда Стоянова. Надявам се в бъдещите Общински съвети да сме заедно.

Здравко Димитров също благодари за подкрепата на - по думите му - истинското СДС. Не само в Общинския съвет, но и навсякъде ще работим заедно, каза Здравко Димитров. Ние сме от едно политическо семейство, допълни той и показа скъп подарък, който му направила една гражданка в офиса му на бул. Княгиня Мария-Луиза 31.

Това са бюлетини от създаването на СДС - от първите демократични избори до днес. Избирателите на СДС са старите седесари, те никога не биха подкрепили БСП за разлика от други, посочи Здравко Димитров.

Пловдив е синият град на България, наричаха го синята крепост. Управлявал се е винаги от десни кметове с изключение на един 4-годишен застой по времето на Атанасов, който спечели с гласовете на ГЕРБ, но бързо зави наляво, продължи Здравко Димитров.

Пожелавам успех на листата на СДС за общински съветници начело с Тони Симидчиева! Не беше нормално демократичната синя партия да се управлява в Пловдив от областта, а градските структури да бъдат неглижирани, каза още Здравко Димитров. Сега те са със своя листа, пожелавам им да си върнат гласовете и да управляваме заедно!

Тони Симидчиева, водач на листата за общински съветници на СДС - бюлетина #64, е категорична, че обединението вдясно винаги дава добри резултати за Пловдив.

Седесарската душа така или иначе подкрепя ГЕРБ, сега с тяхна помощ се надяваме да управляваме заедно и да консолидираме разпръснатите си гласове. Показали сме, че можем да бъдем екип в името на Пловдив, завърши Тони Симидчиева, водач на листата на СДС в града.

Главният секретар на сидяна партия Илия Лазаров допълни, че при мобилизация на сините избиратели в София могат да бъдат осигурени 25-30 хиляди гласа за кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, а в Пловдив - между 3 и 5 хиляди.

Според него СДС ще има 2-3 съветника в бъдещия ОбС.

Петър Стоянов е категорично зад кандидата за кмет Здравко Димитров, подчерта още Илия Лазаров. Той сам ще го обяви в Пловдив в близките дни, но ме помоли да го кажа и днес.

СДС не си контролира избирателите. Когато им предлагаме добри решения, ги печелим, когато сгрешим - ги губим, допълни Илия Лазаров.

Менда Стоянова заключи, че споразумението за подкрепа в никакъв случай не е на база аритметика, а на ценности и политики.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • ПОГОВОРКАТА ГЛАСИ

    СТРАХ - ЛОЗЕ ПАЗИ.
    По - всичко изглежда че ГЕРБ не са съвсем убедени че ще успеят да накупят достатъчно от мат’риалът в гетата, та затова са започнали пазарлъци и с баберъкът СДС.

  • читател

    Тъпи галоши на снимките

    Никаква работа, работа, работа за вас. Отивайте в бюрото по труда!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм