Костадин Димитров стартира възобновяването на Ботаническата /видео/

Автор:
Четвъртък, 19 Септември 2019 11:01

Кметът на пловдивския район Тракия и кандидат за трети мандат Костадин Димитров заедно с ректора на Аграрния университет проф. Кристина Янчева дадоха старт на обновлението на изоставената от 1990-та година Ботаническа градина в Пловдив. На първи етап ще се изгради ограда от 1350 метра, която ще опасва цялата градина, както и шосе с ширина десет метра, която ще свързва Тракия с Източен.

Ботаническата градина е собственост на Аграрния университет, но проектът се реализира с помощта на Община Пловдив. Ректорът проф. Янчева благодари на кмета на Пловдив Ива, пожелавам му успех на 27 октомврин Тотев и кмета на район Тракия Костадин Димитров за подкрепата, без която учебното заведение не би могло да възстанови уникалния някога обект - втора Ботаническа в България след тази в София.

Цялостната реализация на проекта ще отнеме 2 до 3 години.

Община Пловдив работи в тясна връзка с всички пловдивски университети - и с Аграрния, и с Медицинския, и с УХТ, и с Пловдивския, подчерта кметът Иван Тотев. Този проект за Ботаническата е както от помощ за вдигане на нивото на пловдивския Аграрен университет, така и за всички пловдивчани. А и ще облагороди една практически опасна зона.

Имали сме я, изгубили сме я, сега си я връщаме - каза в сентенция Тотев за бъдещата възобновена Ботаническа градина. Ние направихме първата крачка, надявам се следващото управление да намери еврофинансиране, държавно и общинско финансиране, за да върнем блясъка на Ботаническата.

Това е последната необлагородена площ в Тракия, каза районният кмет и кандидат на ГЕРБ за втори мандат Костадин Димитров.

Голяма община има проект за разширяване на Асеновградско шосе и връзката му с ул. Цар Симеон, в тази зона е и новата централа на БНБ, така че микрорайонът ще стане изключително привлекателен, категоричен е Иван Тотев.

В лицето на Костадин Димитров Тракия ще продължи да се развива отлично и през следващия мандат, това е човек с изключителна енергия и опит, пожелавам му успех на 27 октомври и призовавам жителите на Тракия да го подкрепят в избора. Той работи за хората, каза още Иван Тотев.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм