Здравко Димитров на откриването на годината в Духовната семинария /видео/

Автор:
Понеделник, 16 Септември 2019 09:32

Пловдивският митрополит Николай откри новата учебна година в Духовната семинария в 8:30 днес със Света литургия, в която измоли Божията закрила над децата, избрали Богословието за свой път в живота.

Той бе посрещнат пред входа на Семинарията от областния управител Здравко Димитров и началника на Пловдивския гарнизон бригаден генерал Явор Матеев.

Богословието е живот, а не философия, каза дядо Николай на учениците и техните преподаватели, изпълнили залата на Семинарията.

Единственият от учениците на Христа - най-малкият - Йоан, едва 16-годишен, е наречен Богослов, защото е бил най-близо до Отца, като е склонил глава на гърдите му по време на Тайната вечеря. Търсете и вие Бога, бъдете близо до него, защото не вие сте го избрали, а той вас, каза владиката на учениците.

Той благослови и родителите им, които са ги насърчили в духовния път, изпълвявайки Христовата повеля - Не пречете на децата да дохождат при мене, защото на такива е Царството небесно.

Владиката се помоли за благодатта на познанието, за духовната просвета, за да не остане народът ни в смъртната сянка на невидението, а да има светлината на Православната вяра.

Благослови, Владико!...

И нине, и присно...

На Многая лета...

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО!

В 10:00 владиката Николай, областният управител Здравко Димитров и кметът на район Централен Георги Стаменов откриха учебната година в ОУ Кочо Честименски.

На 200 деца от 1 до 6 клас, които ще изучават религия във факултативните си часове, бяха дарени учебници от Пловдивската митрополия.

На церемонията присъстваха още директорът на Регионалното управление по образование Иванка Киркова и ген. Явор Матеев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • .....

    Малииии, то бива безпринципност, но тука избивате рибата. Осем години свирки на маминия , сега на Здравеца. Ц,ц,ц. Аферим, машалла...

  • До трите психясали курвета

    БАЕВ,МИНЧЕВ,БОЖКА.ИМАЙТЕ МАЛКО СРАМА БРЕ.УСТИТЕ ВИ СЕ РАЗЧЕКНАХА ОТ МИНЕТИ.ПЪРВО МАМИНИЯ,СЕГА БАБА ЦЕЦКА ПЛОВДИВСКА ВИ ГО БУТА В ГЬЗЕТАТА СЛАГАЧЕСКИ.НАЛИ ТАКА НАРИЧАХТЕ ЗИКО ПРЕДИ БАТЕ ВИ БОКО ДА ВИ ГО ОТПЕРЕ ГИДИ МЬЖКИ КУРВИЧКИ.СЛЕД ДВА МЕСЕЦА ЕДИН ДРУГ ЩЕ ВИ ГО НАПРАСКВА

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм