Прокуратурата проверява Валери Симеонов за имоти на СКАТ

Автор:
Сряда, 10 Април 2019 17:05
Прокуратурата проверява Валери Симеонов за имоти на СКАТ

Върховна касационна прокуратура (ВКП) възложи на Антикорупционната комисия да провери имоти, собственост на фирмата "СКАТ" ООД, която се управлява от бившия вицепремиер и понастоящем депутат и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Повод за проверката е сигнал, че имотите са закупени от фирмата на занижени цени. Сигналът е постъпил до главния прокурор Сотир Цацаров вчера, 9 април. Според сигнала сделките за имотите били направени на нереални ниски цени.

В сигнала са описани са три сделки: - Закупено през 2004 г. от "СКАТ"ООД, управлявано от В. Симеонов, право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в к.к. "Слънчев бряг" за сумата от 900 лева, при данъчна оценка 856,60 лв.;

- Закупен през 2005 г. от "СКАТ"ООД, управлявано от В. Симеонов, офис в к.к. "Слънчев бряг" с площ 31,35 кв. м. за сумата от 6 901,10 лв., при данъчна оценка 6 901,10 лв. и

- Закупен през 2008 г. от "СКАТ"ООД, управлявано от В. Симеонов, имот частна общинска собственост с площ 875 кв.м. за сумата от 850 815 лв. по решение на Общински съвет - Бургас, чийто председател по това време е Валери Симеонов, председател на комисията за общинска собственост е бил Валери Касабов - настоящ народен представител от НФСБ, а юрисконсулт е бил настоящият народен представител Християн Митев.

За този имот се твърди в сигнала, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а е построен жилищен блок.

Източник: Блиц

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Запознат

    Валерката са го натопили, ама ще му пръднат на к**а! Той е разследван и обследван до девета рода! Но, покрай сухото гори и мокрото, модерно е!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм