Мостове в Пловдив с плакати срещу гейовете

Автор:
Петък, 15 Март 2019 13:23
Мостове в Пловдив с плакати срещу гейовете

С протестни плакати срещу проекта на фондация GLAS, финансиран от Пловдив 2019, осъмна Пловдив.

Без гей парад в нашия град, Факт: има само два пола и Да си гей не е окей, пише на трите транспаранта, овесени на Бетонния мост, моста на Герджика и надлеза над Коматевския възел.

Ето и какво казва Светлана Куюмджиева, артистичен директор на Пловдив 2019, по случая:

Гей парад няма да има в Пловдив. И никога не е било планирано да има такъв в рамките на ЕСК. Очевидно определени хора и кръгове имат обаче интерес да превърнат цялата Европейска столица на културата в непрестано гонене на вещици, ровейки в програмата нон стоп специално за провокации. Това не са хора, които са стъпили на поне едно от десетките културни събития от тази програма. В повечето случаи това са хора, които по една или друга причина не са получили финансиране от тази програма.
Остават два въпроса: Къде е тук елементарната отговорност при умишленото подклаждане на обществено напрежение с цел обслужване на мизерни политически и партийни интереси?
И да започна ли да се тревожа за живота и здравето си особено след новопоявилите се колажи с моя образ в любимия ми Фейсбук, тази висока трибуна на интелекта, и бодрото: "Светлана Куюмджиева вън от Пловдив!"?

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм