Прокурор и обвиняем – с еднакви имена в съда

Автор:
Четвъртък, 07 Февруари 2019 12:51
Прокурор и обвиняем – с еднакви имена в съда

Виктор Янков задържан с половин кило хероин, остава в ареста

Прокурорът Виктор Янков поиска и получи от Апелативен съд постоянна мярка задържане под стража на адаша си по първо и второ име Виктор Янков. Мъжът е един от тримата роми заловени с близо половин кило хероин в Столипиново.

Припомняме, че при полицейска операция преди седмица 51-годишния Георги Костадинов, известен като Кадрито, Руслан Йосифов /40 /, Виктор Янков /43/ от Кричим, бяха заловени с наркотика в Столипиново.

Десетки роми се събраха тогава на протест срещу ареста им, затова се наложи Жандармерията да въдворява ред.

Мотивът на адвоката Янков да бъде освободен под парична гаранция или домашен арест бе, че той никога досега не е бил криминално проявен и осъждан.

На предишното заседание неговата версия бе че е транспортирал билки, а не наркотични вещества.

Това обаче не бе прието като състоятелна версия, защото пред полицейски служител, самият Янков е признал, че държи в автомобила забранени от закона вещества.

Той е мулето, което е пренасяло наркотика от Кричим до Столипиново.

Кадрито и Руслан Йосифов са тръгнали преди него с друг автомобил и му казали, че ще го чакат в Столипиново. При пристигането на Виктор Янков с наркотика, тримата били задържани накуп пред заведение в гетото.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Останалите двама обвиняеми не бяха обжалвали мерките си за неотклонение.

Спрямо всеки от тримата роми е повдигнато обвинение за извършено тежко умишлено престъпление. Те са привлечени като обвиняеми за държане на 483,32 грама хероин - престъпление по чл. 354а, ал.1 пр.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК, като спрямо Костадинов е повдигнато обвинение за извършване на деянието при условията на опасен рецидив.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм