В Централен обсъдиха обновяването на градската среда

Автор:
Вторник, 06 Ноември 2018 15:23
В Централен обсъдиха обновяването на градската среда

Реализацията на проекта за подобряване на градската среда по Оперативна програма „Региони в растеж“, който Община Пловдив изпълнява, бе тема на среща между кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и граждани, живеещи в пространството между улица „Стойчо Мушанов“ и булевардите „Източен“ и „Княгиня Мария Луиза“.

Районният кмет заедно със заместника си инж. Тошо Пашов и експерти от администрацията подробно разясниха проекта, който се реализира и отговориха на поставените въпроси. Подчертано бе, че в тази зона на града мащабни ремонти на инфраструктура и благоустрояване не са правени почти петдесет години.
„Това е най-мащабното обновяване на този район от десетилетия.

Предстои с европейски средства да бъдат изградени детски и спортни площадки, нови тротоарни и пътни настилки, ще бъде монтирано енергоспестяващо улично осветление, ще се реализират дейности по озеленяване и други“, обясни кметът на „Централен“ Георги Стаменов. Той допълни, че целта на проекта на Община Пловдив е подобряване на жизнената среда и постигане на качествени условия за живеене и отдих на гражданите. От администрацията бяха категорични, че с готовност ще отговарят на въпросите на гражданите и в бъдеще.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • СПРЕТЕ ПЛОЧКАДЖИЯТА

    Кудкудякането дали от БЕТОН, дали от ГРАНИТ или от ТЕБЕШИР да бъдели настилките на МегданЦентрал цели да отвлича вниманието от престъпната далавера, че маминият Инджинеринк-ИМПЕРИАЛист подписва Поръчка към Ортак-Плочкаджия БЕЗ ДА ИМА ЗАКОНЕН ПРОЕКТ за МегданЦентрал: "... три варианта, разработени от проектантите по отношение на видовете настилки..."
    Без да има решение ПРОСТРАНСТВЕНО, те ни говорят за чертожнически "хубавини", кое как щяло било да "загатва" за неразкопаната Античност отдолу, погребана под Плочата. И за "мижи да те лъжем" турнати тук-таме няколко ИМИТАЦИИ с антични капители в духа на АКАДЕМИК ПРОФ. Д-Р БожоДим, придворен фалшификатор на кулТурския министър на РежимаБоБо3, когото освиркахме и изритахме.
    Чертожническите упражнения на архБабаРУ Пройкова и нейните шерпи, бурлаки и будали не представляват ПРОЕКТ. Ирина Дакова показа, какво можем да създадем в центъра, вместо безбрежния скучен плочник.
    Кмете, питай като не знаеш, то си има Камара, Съюз, специалисти учени, знаещи, можещи

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм