Директори на детски градини се запознаха с Монтесори

Автор:
Петък, 12 Октомври 2018 06:54
Директори на детски градини се запознаха с Монтесори

Директори от детските градини и яслите в район „Западен“ посетиха Средно училище „Свети Свети Кирил и Методий“, където се запознаха с учебния процес по методиката на Мария Монтесори. От тази година една паралелка първокласници се обучават по иновативната система. Гост на училището бе и кметът на район „Западен“ Димитър Колев.
Гостите от детските градини и яслите се запознаха с учебния процес и разгледаха специално пригодената за обучението по системата Монтесори класна стая. Директорът на СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ Таня Николова ги запозна в детайли с работата, като отговори на многобройните им въпроси. Тя съобщи, че в училището са въвели ден на отворените врати, който ще се провежда всеки последен вторник от месеца. В него родителите на деца, които желаят да се запознаят с начина на учене, ще могат да посетят класната стая и да решат дали искат детето им да учи по този начин, за да кандидатстват в бъдеще. Това ще става с предварително записване.
СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ е първото общинско училище в страната, което въведе Монтесори обучение. По пилотния проект се обучава един клас от 17 деца. Общо 7 детски градини в Пловдив също са въвели Монтесори обучението, като детска градина „Мир“ в район „Западен“ бе сред пионерите. Очаква се догодина да завършат първите деца, които са подготвени изцяло по тази система.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм