Поръчков килър жали втора доживотна

Автор:
Четвъртък, 13 Септември 2018 08:07
Поръчков килър жали втора доживотна

Поръчковият килър Божидар Мирчев Атанасов обжалва пред Апелативен съд Пловдив днес доживотна присъда за.екзекуцията на бизнесмена Огнян Харизанов, известен като Оги Лудия, застпелян от Атанасов като глиган - с ловна пушка.

Убийството на Харизанов е извършено на 17.08.2007 г. с гладкоцевна ловна пушка "Збрьовка Бърно", модел ZH 301, без номер, която Божидар Атанасов незаконно е държал.

По това време той изтърпява присъда в Пловдивския затвор, но е използвал пускането си в отпуск, за да се придвижи с пушката до вилата на Огнян Харизанов - Оги Лудия, в местността "Чернатица" в района на хижа "Здравец" в Родопите.

Там, около полунощ, прикривайки се зад дърво, успява да простреля жертвата с ловен патрон "13 нули", 12-ти калибър, предназначен за едър дивеч.

Разширен съдебен състав, включващ двама съдии и трима съдебни заседатели, осъди Атанасов на доживотен затвор и по 200 бона кръвнина на съпругата и дъщерята на жертвата.

Апелативен съд Пловдив вече отхвърли друга доживотна присъда на Атанасов - тази за убийството на митничаря Георги Дребчев, извършено през 1999 г.

Дребчев бе застрелян с пистолет от Атанасов във входа на блока в Тракия, където е живял.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм