Водачът убил дете на 13 г. остава в ареста

Автор:
Четвъртък, 09 Август 2018 16:59
Водачът убил дете на 13 г. остава в ареста

Той подправял документи, имал 12 глоби и 20 наказателни постановления

Пловдивският апелативен съд остави в ареста шофьорът, който уби 13-годишно момче в Златоград на тротоар край пешеходна пътека.

Л. У. обжалва мярката за неотклонение „задържане под стража“, взета от Окръжен съд – Смолян. Припомняме, че детето загина след тежък пътен инцидент, станал към 17.15 часа на 31 юли в Златоград..

Микробус, управляван от 56-годишния Л.У. е ударил детето на тротоара край пешеходна пътека на ул. „България“ , докато то е пресичало с родителите си.

Бусът го е помел в момента, в който те са достигнали края на пешеходната пътека. То е починало от раните си.

Алкохолната проба на 56-годишния шофьор бе отрицателна. Той бе задържан за 24 часа.

На 2-ри август бе обявен ден на траур в Златоград.

В памет на детето всички знамена бяха свалени наполовина, а вечерта жителите на града организираха бдение.

Срещу Л.У. е повдигнато обвинение за това, че на 31.07. 2018 г. в Златоград, , при управление на моторно превозно средство – лекотоварен автомобил, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на М. К., на 13 г.    

Съдът прие, че от събраните до момента гласни и писмени доказателства съществува обосновано подозрение за съпричастността на обвиняемия към деянието, в което е обвинен.

Апелативният съд счита, че няма основания да се приеме наличието на реална опасност обвиняемият да се укрие, но при по-лека мярка за неотклонение е налице реална опасност да извърши престъпление.

Пред въззивната инстанция беше изяснен въпросът със съдебното минало на Л. У. От представен протокол е видно, че му е наложено административно наказание по чл. 78а НК за подправка на документи, което обстоятелство не може да бъде пренебрегнато като лоши характеристични данни. До настоящия момент спрямо него са били издадени 20 наказателни постановления и са му наложени 12 глоби по фиш.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм