Чистота изчисти рисунките от Дановия хълм

Автор:
Петък, 03 Август 2018 12:05
Чистота изчисти рисунките от Дановия хълм

Всички рисунки по склоновете на Дановия хълм са почистени и за първи път от години насам сиенитните скали на тепето възстановиха своя естествен вид. Това заяви директорът на „Чистота“ Иван Стоянов, след като специализираният екип на общинското предприятие приключи продължилата повече от месец работа.

„Вложихме много труд и усилия. С вишка изкачвахме работниците до най-големите височини, за да почистим тази природна забележителност от белезите на самодейни творчески изяви“, каза Стоянов. Рисунките на Стойко Гагъмов бяха премахнати след предписание и инструкции как да стане това от Националния институт за недвижимо културно наследство.

Директорът на „Чистота“ препоръча на родителите повече контрол върху децата им през свободното време, защото повечето драскачи са в тийнейджърска възраст. Той напомни, че почистването на тепето започна още през май, а в началото на юни беше премахнат и последният щрих от Часовниковата кула. Междувременно обаче се появиха първите нови драсканици. От предприятието призовават гражданите да пазят. От тази сутрин екипът започва да чисти фасадите на сгради в реконструирания участък на бул. „Руски“.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм