Борисов поздрави Меркел с победата на вота

Автор:
Понеделник, 25 Септември 2017 10:36
Борисов поздрави Меркел с победата на вота Снимка: архив

Министър-председателят Бойко Борисов изрази най-сърдечни поздравления за убедителната изборна победа на Християндемократичeския съюз в писмо до канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел.

„Резултатите от тези избори бяха от критична важност за бъдещето на обединена Европа и получената подкрепа на мнозинството от избирателите е най-високото признание за провежданата от Вас политика, която вече 12 последователни години е насочена към благополучието на германския народ и към изграждането на силна и просперираща Европа", посочва премиерът.

Той подчертава, че като лидер на най-силната политическа сила в Германия г-жа Меркел ще може и занапред да разчита на България като приятел и стратегически партньор в ЕС и НАТО.

„Особено високо ценя личната Ви ангажираност за развитието на българо-германските отношения и за ценната подкрепа на Германия за България в рамките на ЕС, особено в контекста на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Вярвам, че тясното българо-германско партньорство, основано на доверие, дълбоки исторически връзки и споделени ценности, ще придобива още по-динамични измерения както в интерес на страните ни, така и като принос в справянето с глобалните предизвикателства", посочва Борисов като пожелава здраве и нови бъдещи успехи на Ангела Меркел в отговорната й мисия.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • И се хилят

    Тия да си посипят тиквите с пепел и марш от политиката! Толкова беди причиниха!

  • И аз ти се смея

    отговори на: И се хилят

    Много ми са смешни келеши като горния, дето се изказват против избора на хората, айде за България иди-дойди, ама да оспорваш германски канцлер избран за 4-ти път, което не се е случвало вцялата история на Германия, е повече от глупаво и комплексарско!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм