Почетният консул на Германия раздаде топла храна

Автор:
Петък, 27 Януари 2017 15:04
Почетният консул на Германия раздаде топла храна

Топла супа и печена тиква получиха нуждаещи се от почетния консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова и от д-р Невен Енчев, председател на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

Тя подкрепи благотворителна кампания „Топъл обяд“, която хуманитарната организация провежда в града от 3 г. „Зрелостта на едно общество се измерва по отношението към хората в неравностойно положение. Това е една благородна инициатива и за мен беше най-естественото нещо да приема поканата на пловдивския предприемач.

Акцията дава пример как може да се помогне на тези бедни хора, които не заслужават такава тежка съдба, без усложнения – без да се правят списъци и без да се проверяват критерии“, заяви д-р Чолакова. По думите й д-р Енчев показва как известен и успял човек прави благотворителни инициативи. Може би и други ще се заразят от неговия пример, изрази надежда Мариана Чолакова.

Председателят на Ортодоксалния орден отново увери, че кампанията ще продължи, докато има хора, които се редят за топъл обяд. Той сподели, че отначало те идвали с известна тревога пред болница „Медлайн“, но с всяка среща се чувстват по-спокойни, вземат автографи от известните личности, които подкрепят кампанията, шегуват се. „Никога направеното добро не е достатъчно, но съм щастлив от благодарността, която виждам в очите на хората. Знам, че когато си помогнал на човек в трудна ситуация, това е двойна помощ.

Не може обществото да върви напред, ако хората са гладни, а богатите не правят нищо, за да им помогнат. Идеята на ордена също така е да върнем надеждата у младите, че нещо добро се случва в тази държава, защото иначе няма как да ги задържим и всички ще искат да я напуснат. С такива кампании се опитваме да им върнем вярата в доброто“, коментира д-р Невен Енчев.

Той благодари сърдечно на д-р Чолакова за съпричастността към „Топъл обяд“ и към всички благородни инициативи, в които участва, без да афишира.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм