Пеевски се отказва и от Канал 3

Автор:
Понеделник, 28 Март 2016 16:02
Пеевски се отказва и от Канал 3

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказва и от сделката за придобиването на Канал 3.

Това казва самият той в обръщение до медиите.

Ето пълния текст:

През м. семптември 2015г. Комисията за защита на конкуренцията даде разрешение за придобиване на телевизия „Канал 3“ от страна на „Нова Българска Медийна Група Холдинг“ ЕАД.

С настоящото заявявам, че въпреки това разрешение и предвид категорично изразената ми вече позиция да преустановя занапред всяко мое участие в български бизнес проекти, „Нова Българска Медийна Група Холдинг“ АД се отказва от приключване на сделката по придобиване на телевизия „Канал 3“.

Във връзка с продължаващите спекулации, тиражирани както от конкурентни издания, така и от мои политически опоненти, за „медиите на Пеевски“ и за наличието на концентрация на медийния пазар, за пореден път ясно посочвам, че в състава на холдинга „Нова Българска Медийна Група Холдинг“ АД влизат дружества, издаващи само и единствено вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика Днес", "Меридиан мач", като холдинга притежава участие и в регионалния вестник "Борба".

Пазарният им дял на българския вестникарски пазар по никакъв начин не може да се определи като „концентрация“, доколкото има над 250 издавани вестника на територията на страната, а спрямо общия медиен пазар, включващ и електронните медии (телевизии, радиа и интернет сайтове), делът на горепосочените вестници е несъществен.

Наясно съм, че тиражирането на тези спекулации обслужва единствено авторите им и цели да злепостави всяка, различна от тяхната, политическа или обществена позиция.

Подобно поведение нарушава правото на всеки да изразява свободно своето мнение.

Заявявам, че нямам никакво участие, пряко или косвено, нито упражнявам – лично или чрез свързани с мен лица, каквото и да било влияние върху други печатни или електронни медии, поради което всякакви внушения в тази връзка са абсолютно неверни.

Моята собственост, както в медиите, така и в други фирми, е публично известна.

Време е да се приключи със спекулациите и с унищожаването на български фирми, само въз основа на неверни твърдения за свързаност с мен.

В това няма нищо градивно – омразата само руши и не носи полза на никого.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Пеевски съвсем сдаде багажа... Нещо много накриво е стъпил в Турция май и за да не изяде публично дръвче като Бисеров се оттегли отвсякъде без бой...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм